top of page

Élelmiszertudományi Tanszék

Hanczné Dr. Lakatos Erika

tanszékvezető, egyetemi docens

Agrár

Tudományterülete:

Agrár

Hanczné Dr. Lakatos Erika, tanszékvezető, egyetemi docens élelmiszer minőségbiztosító agrármérnöki diplomával (MSc), Élelmiszermérnök (BSc) diplomával rendelkezik. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Élelmiszertudományi Tanszékének vezetője és az Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának innovációs dékánhelyettese. Tudományos témavezetőként illetve oktatóként részt vesz a doktori (Ph.D) képzésében, valamint a graduális képzésben, ahol élelmiszeripari technológiákat bemutató tantárgyakat oktat. Pályázati tevékenysége során jelenleg egy nemzetközi pályázat szakmai vezetője, további két hazai pályázat szakmai megvalósítója. 2006-tól az MTA köztestületének, 2009-től a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai egyesület tagja, 2017-től az Óvári Gazdászok Szövetségének elnökségi tagja. 2012-2015 Bolyai János Kutatói Ösztöndíjba részesül. Kutatási területe sokrétű: doktori munkája a mikrohullám biológiai anyagokra gyakorolt termikus és nem termikus hatásának vizsgálatával foglalkozott. Továbbiakban az élelmiszeriparban alkalmazott, fermentációs és lepárlási technológiák fejlesztésével, a fermentáció során alkalmazott mikororganizmusok élettevékenységének vizsgálatával, gyógynövények élelmiszeripari alkalmazhatóságával (főként tej- és húsipai termékek), gyógynövénykoposztok előállításával foglalkozik. Ez utóbbi témában szakmai vezetésével - konzorciumi szinten - 2020. szeptemberében szabadalmi bejelentést született (GINOP-2.2.1-15-2016-00022 projekt). Tudományos közleményeinek száma 157, hirsch index: 11. Publikáció elérhetők: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10002070&view=pubTable

bottom of page