top of page

Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki BSc

Agrár

Alapképzés

Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar

A képzésről

A képzés során szorosan együttműködünk a Széchenyi Egyetem gépészmérnök képzésével: az alapozó műszaki tárgyak (mechanika, anyagismeret, műszaki rajz, elektronika stb.) Győrben egy tanéven keresztül, az ottani műszaki szakokon tanuló hallgatókkal közösen kerülnek leoktatásra. A szaktantárgyak kiterjednek a növénytermesztés ás állattenyésztés, valamint az élelmiszeripari ismertek elsajátítására. A képzés során számos intézményi (hetesi, gépi munkavégző és vezetői gyakorlatok) és egy féléven át tartó külsős szakmai gyakorlatra kerül sor.

Képzés helyszíne

Mosonmagyaróvár

Félévek száma

7

Képzés nyelve

Magyar

A szakmáról

A képzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik műszaki, természettudományi, alkalmazott biológiai, gazdasági és humán ismereteik birtokában képesek a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban alkalmazott a gépészeti, műszaki és technológiai berendezések fejlesztési részfeladatainak megoldására, a termelés és gépüzemeltetés irányítási feladatainak végrehajtására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban (MSc) történő folytatásához. Külön ki kell emelni, hogy képesek a térinformatikára (pl.: műholdakra) alapozott precíziós technológiák fejlesztésére és üzemeltetésére.

Elhelyezkedés

A mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki végzettséggel rendelkezők elsősorban a mezőgazdasági termelést, feldolgozást, szolgáltatást, kereskedelmet folytató vállalatoknál, vállalkozásoknál tudnak elhelyezkedni, illetve önállóan tudnak vállalkozni. Végzett hallgatóink nagy számban helyezkednek el különböző integrátor, ill. és gépkereskedő cégeknél középvezetői beosztásba. Ugyanakkor számos olyan lehetőség is kínálkozik, amely nem feltétlenül agrárműszaki végzettséget, de műszaki végzettséget feltétlenül igénylő álláshely. Jelenleg ez a szak (műszaki végzettség) az egyik legkeresettebb a munkaerő piacon.

bottom of page