top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Együtt a biztonságos közlekedésért: a téma szakemberei találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

Hagyományteremtő céllal rendezték meg a Széchenyi István Egyetemen az I. Közlekedésbiztonsági Konferenciát, amelyre az egész országból érkeztek a terület szakemberei. A szakmai programon a súlyos közlekedési balesetek csökkentésének lehetőségei kerültek előtérbe. A témában a győri intézményben is több kutatás zajlik, amelyet ugyancsak megismerhettek a résztvevők.


A Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszéke, a Közlekedéstudományi Egyesület és a Közlekedéstudományi Intézet összefogásával első ízben került sor a Közlekedésbiztonsági Konferenciára a győri intézmény kampuszán. A rendezvény életre hívói célként fogalmazták meg, hogy a téma szakemberei, kutatói és az érintett vállalatok számára találkozási lehetőséget biztosítsanak, ahol átadhatják egymásnak tapasztalataikat, megvitathatják ötleteiket.

A Széchenyi István Egyetemen rendezett I. Közlekedésbiztonsági Konferenciára az egész országból érkeztek szakemberek. (Fotó: Májer Csaba József)
„A konferenciával közös platformot biztosítottunk a szakma szereplői számára, ahol számos új kapcsolat született. Az egész országból érkeztek hozzánk, méghozzá változatos területekről, akik előadóként vagy a konferencia résztvevőiként vettek részt a programon. Egyetemünk szakemberei mellett többek közt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft., a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség, a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Kerékpárosklub és számos jelentős vállalkozás képviseltette magát”

– fogalmazott dr. Henézi Diána Sarolta, a Széchenyi-egyetem Közlekedési Tanszékének adjunktusa, a program főszervezője.


Hozzátette, a konferencia 26 előadása és két kerekasztal-beszélgetése a közlekedésbiztonság minden szegmensét felkarolta.

„A szakmai esemény tapasztalata, hogy még sok a teendő az európai uniós célok elérése, vagyis a halálos és súlyos sérüléses közlekedési balesetek számának mintegy felére csökkentése érdekében. Ezt csak összefogással, a terület minden érintettjének együttműködésével érhetjük el”

– emelte ki. Mint mondta, nemcsak a közlekedési balesetek számának csökkentése a cél, hanem általánosan a közlekedési kultúra javítása is.

Dr. Henézi Diána Sarolta, a Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszékének adjunktusa, a program főszervezője sikeresnek ítélte a rendezvényt. (Fotó: Májer Csaba József)

Aláhúzta, a közlekedésbiztonság területén számos kutatás folyik a kisgyermekek élethosszig tartó nevelésétől kezdve a biztonságos infrastruktúra kialakításán át minden olyan újításig, ami a közlekedők életét megkönnyíti.

„Egyetemünkön is több tanszék foglalkozik a témával. Kutatásaikat a konferencián is bemutatták az intézmény kollégái, akik az elméleti eredményeket a valós életbe adaptálható tapasztalatokkal egészítették ki. Ezek átültetése a gyakorlatba akár életeket is menthetnek”

– hangsúlyozta a főszervező. Zárásként elmondta, a konferencia után csupa pozitív visszajelzést kaptak a részt vevő szakemberektől, akik már várják a jövő évi folytatást.

Comments


bottom of page