top of page
Keresés
  • Szerző képeCzeiner-Szücs Anita

A széchenyis kenupáros pontszerző a tokiói olimpián

A Széchenyi István Egyetem hallgatóira, a többszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok győri kenukettősre, Balla Virágra és Takács Kincsőre nagyon erős mezőny várt az 500 méteres szám olimpiai döntőjében, és bár nagyon jól lapátoltak, nem tudtak odaérni a dobogóra.


Balla Virág és Takács Kincső szombati rajtja az olimpiai döntőben jól sikerült, majd féltávnál a negyedik helyen haladtak a világbajnoki címvédő kínai Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja duó, valamint az ukránok és a németek mögött. A kínaiak sikeréhez nem férhetett kétség, ahogy az ukránok második helyéhez sem, de mögöttük részben a magyarok részvételével nagy csata alakult ki a bronzéremért, és ezt végül a kanadaiak kettőse, Laurence Vincent-Lapointe és Katie Vincent nyerte.


A Széchenyi-egyetem kiválóságai végül a németek mögött az ötödik, pontszerző helyet szerezték meg a döntőben 2:00.289 – es idővel.


„Kicsit csalódott vagyok, amiért nem sikerült a dobogós hely megszerzése. Tovább harcolunk, hajrá Magyarock!”kommenálta az eredményt az éremesélyes Balla Virág.


A győri egyetem rekreáció szakon végzős hallgatója a világjátékok előtt néhány nappal nyilatkozott portálunknak is. Az interjút ide kattintva olvashatja el.


Balla Virág (b) és Takács Kincső a női kenupárosok 500 méteres versenyének döntőjében pontszerző helyen végzett a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu pályán 2021. augusztus 7-én. (Fotók: MTI/Kovács Tamás)



Comments


bottom of page