top of page
Keresés
  • Szerző képeKelemen Lilla

A magyar felsőoktatás napja: a Széchenyi István Egyetem három munkatársa vehetett át rangos díjat

A magyar felsőoktatás napja alkalmából a Széchenyi István Egyetem három munkatársa részesült állami elismerésben augusztus 30-án. A díjakat Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter adományozta a példaértékű tevékenységet végző szakembereknek.


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára átadta a felsőoktatás napja, szeptember 1. alkalmából adományozandó miniszteri, szakmai díjakat. A Széchenyi István Egyetem munkatársai közül Némethné Farkas Kata Kármán Tódor-díjban, Horváthné dr. Szabó Sarolta Trefort Ágoston-díjban, míg Zborovján Ferencné az Apáczai Csere János-díj felsőoktatási tagozatában részesült.


Némethné Farkas Kata okleveles közgazdász 1986 óta a Széchenyi István Egyetem, illetve jogelőd intézményének munkatársa, hosszú évek óta az intézmény Felnőttképzési Központjának vezetője.

Több mint egy évtizede tartó magas színvonalú oktatási tevékenységének elismeréseképpen az egyetem Szenátusa 2021-ben címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére. Irányításával a Felnőttképzési Központ nagy hangsúlyt fektet a változó világ igényeire rendkívül gyorsan reagáló, mikrotanúsítvány kiadásával záruló részismereti képzésekre, valamint aktív közreműködő szerepet játszik abban is, hogy az egyes karok kutatási eredményei beépüljenek a jellemzően két-három féléves posztgraduális szakirányú továbbképzések tananyagába. A Kármán Tódor-díj a felsőoktatási képzések szervezésében és a térség fejlődésében játszott kimagasló szerepének elismerése.


Horváthné dr. Szabó Sarolta, az egyetem stratégiai igazgatója több mint másfél évtizede tartozik az intézmény kötelékéhez.

Jogi referenseként részt vett a kari és egyetemi oktatási bizottságok, valamint a szenátus munkájának koordinációjában, rálátva az egyetem teljes, több mint 200 magyar és 42 angol nyelvű képzésből álló oktatási portfóliójára. Nagy szerepet játszott abban, hogy az intézmény az elmúlt négy év során példát mutatott a többi modellváltó egyetem számára az új struktúra sikeres bevezetésében. Az oktatás érdekében kiemelkedően végzett szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át a Trefort Ágoston-díjat.


Zborovján Ferencné a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karán a diplomás ápoló képzés egyik alapítója.

Kórházi szaktudását akadémiai környezetben kamatoztatva ápolók generációit készítette fel életre szóló hivatásukra. Közel egy évtizeden keresztül az intézmény Egészség- és Ápolástudományi Tanszékének oktatója, illetve az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányának szakvezetője volt, a képzés alaptantárgyainak és szakápolástani kurzusainak pedig két évtizede mesteroktatója. Hallgatóinak a hagyományos, magas színvonalú, szigorú ápolási elveket ugyanúgy átadta, mint a modern ápoláskutatási és egészségtudományi eredmények ismeretét. Az egyetem ápolóképzésének meghatározó alakjaként jelentősen hozzájárult Győr és térsége magasan képzett egészségügyi szakember-utánpótlásának biztosításához, amelynek elismeréseként az Apáczai Csere János-díj felsőoktatási tagozatában részesült.

Zborovján Ferencné az Apáczai Csere János-díj felsőoktatási tagozatában, Némethné Farkas Kata Kármán Tódor-díjban, míg Horváthné dr. Szabó Sarolta Trefort Ágoston-díjban részesült.


Commentaires


bottom of page