top of page
  • Szerző képePapp Zsolt

Sportoljunk együtt! Minden héten örömfutás a Széchenyi István Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem Uni Győr Örömfutás néven új, rendhagyó formátumú közösségi sportesemény-sorozatot indított útjára. A szombatonként megrendezett, mindenki számára nyitott és ingyenes eseményeken öt vagy tíz kilométer futás, illetve öt kilométer gyaloglás teljesítése közül lehet választani. A szervezők célja, hogy minél többen mozogjanak rendszeresen.

„A Széchenyi István Egyetem új kezdeményezése révén heti rendszerességgel nyílik lehetőség mindenki számára, hogy a szabadban, szervezett körülmények között sportoljon. Az öt, illetve tíz kilométeres futás, valamint az öt kilométeres gyaloglás a győri kampusz mellett, kitáblázott, forgalommentes útvonalon, a folyópartok és a Püspökerdő különleges természeti környezetében halad végig”

– mondta el a program sajtótájékoztatóján Szombati-Serfőző Eszter, az egyetem tulajdonában álló Uni Pro Sport Kft. ügyvezetője. Kiemelte, az intézmény által finanszírozott közcélú kezdeményezés célja, hogy minél többen sportoljanak az egyetem hallgatói, munkatársai és a győriek körében.

A mozgás örömét és az egészséges életmódot hirdeti a Széchenyi István Egyetem új közösségi programja, az Örömfutás.
„Az egyetem sportja egyben a város sportja is. Uni Győr néven számos kitűnő csapattal találkozhatnak a győriek az élsportban, és e kettős név jól tükrözi, hogy az intézmény a várossal, a városi sportolókkal és a lakossággal együtt képzeli el a sportfejlesztést”

– hangsúlyozta dr. Gyömörei Tamás, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának vezetője. Hozzáfűzte, az élsport mellett a szabadidősportra is kiemelt figyelmet fordítanak, ezért az eseménysorozattal a szabadban végzett rendszeres mozgást népszerűsítik, amely egyben a közösségépítésre is tökéletes lehetőséget nyújt.

Horváth Ákos, az Örömfutás ötletgazdája mutatta be azokat a rajtszámokat, amelyeket a regisztrált résztvevők kapnak. (Fotó: Dudás Máté)
„Ez nem egy futóverseny, inkább közösségi időmérő edzés. Eredményhirdetés nincs, de az indulók egyéni online visszajelzést kapnak a teljesítményükről, és meghatározott részvételszámok elérésével egyedi ajándékokat is megszerezhetnek”

– fejtette ki Horváth Ákos, az Uni Pro Sport Kft. projektmenedzsere, az Örömfutás ötletgazdája. Mint mondta,

a sorozat tesztjelleggel már nyáron elindult, és mindenféle hírverés nélkül több mint 160-an regisztráltak 10-től 75 éves korig minden korosztályból.

A résztvevők közül vannak, akik egyre jobb időeredményt akarnak elérni, másokat a közös futás élménye motivál, megint mások pedig nordic walkingozva, beszélgetve sétálják végig a csodálatos püspökerdei környezetben kitáblázott pályát, ahol frissítőpontok is várják őket. Ezt a kört szeretnék tovább szélesíteni, kilépve a városi nyilvánosság elé.

Az Örömfutás kijelölt pályája a Püspökerdő legszebb részein vezeti keresztül a résztvevőket.
Az Örömfutás minden szombaton 9 órakor rajtol az Egyetemi Sportparkban az Uni by the Rusty Coffee kávézótól (Aranypart II. szabadstrand).

Az intézmény sportszakmai tudásával is támogatja az eseményt: a rajt előtt Kovácsné Gyenesei Anita, az egyetem testnevelője, korábbi válogatott ritmikus sportgimnasztikázó tart bemelegítést. A jelentkezőket felkészülési tanácsadással, kérés esetén állapotfelméréssel is segítik a szervezők dr. Zakariás Géza, az egyetem teljesítménydiagnosztikai laborvezetője irányításával.

A program minden szombaton közös bemelegítéssel kezdődik a sérülések elkerülése érdekében.
Az eseménysorozathoz bármikor szabadon és ingyenesen lehet csatlakozni a www.oromfutas-gyor.hu oldalon található online regisztrációs felületen.

A sikeres regisztráció után a rendszer mindenkinek személyre szóló állandó rajtszámot generál, amit a résztvevők az első indulásuk alkalmával a rajt előtt vehetnek át. A továbbiakban már nincs szükség előzetes bejelentkezésre, elég csak a rajtszámmal megjelenni bármelyik eseményen. Az egyes indulások rögzítése és az egyéni időmérés egyaránt ez alapján történik. A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy bátran csatlakozzanak a közösségi futáshoz a mozgás öröméért és egy egészségesebb életért.

Comentarios


bottom of page