top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

MR-vizsgálatok: UniMedical Center néven nyit újra Győr jelentős egészségügyi központja

A korábban a győri ETO Park Hotel épületében működő, diagnosztikai szolgáltatást nyújtó és szakorvosi rendeléseknek helyet biztosító Rába Medical Center szeptember 23-ától, hétfőtől a szomszédos ETO Park bevásárlóközpont második emeletén UniMedical Center néven nyit újra, és várja a pácienseket. A nyitvatartás (hétköznapokon 8 és 20 között), valamint az elérhetőség (06-96-800-400) változatlan maradt.


Az egészségügyi központban az elmúlt másfél hónapban költözés miatt szünetelt az MR-szolgáltatás. A szakemberek az eltelt időben átszállították az új helyre a korszerű MR-gépet, és elvégezték a berendezés újbóli beüzemelését.


A Széchenyi István Egyetem tulajdonában lévő, újonnan kialakított központ előnye nemcsak a páciensek, a munkatársak és az ott rendelő szakorvosok számára tágasabb, modernebb környezet, hanem az is, hogy így lehetőség nyílik a meglévő vizsgálatok bővítésére.

Folyamatban van több csúcskategóriás képalkotó és diagnosztikai eszköz – így CT, röntgen, nőgyógyászati ultrahang, radiológiai ultrahang, mammográf és csontsűrűségmérő – beszerzése. A tervek szerint várhatóan legkésőbb 2025 első negyedévében már elérhetők lesznek ezek a szolgáltatások.

Mindezeket belgyógyászati, gasztroenterológiai, nőgyógyászati, gyermek- és sportkardiológiai, neurológiai, illetve onkológiai szakrendelések egészítik majd ki, a meglévő baleseti sebész, idegsebész, ortopéd, foglalkozás-egészségügyi és utazási medicina szakrendelések mellett. A folyamatosan frissülő információk a későbbiekben az umc.sze.hu oldalon lesznek megtalálhatók.

Az egészségügyi szolgáltatásokon túl az UniMedical Center az egyetem Egészség- és Sporttudományi Karával együttműködésben az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységében is fontos szerepet játszik.

Ezen témák közé a primitív agykérgi reflexek, a kérgi működés és a pszichológiai zavarok közötti összefüggések vizsgálata, a daganatos betegek személyre szabott célzott terápiás kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató rendszerek kutatási programja, a felnőtt és akadémiai korosztályos labdarúgók sportági adaptációjának vizsgálata, a sportszív kifejlődésének a hirtelen szívhalál megelőzésének céljából végzett vizsgálatai, valamint a sportolók ritmuszavarok és magas vérnyomás provokálhatóságának vizsgálatához szükséges terheléses tesztjei tartoznak.

Az UniMedical Center az új helyen is ultramodern MR-berendezéssel nyújt diagnosztikai szolgáltatást az érdeklődőknek.

Comments


bottom of page