top of page
  • Szerző képeHancz Gábor

Magas szintű tudást visznek magukkal a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának frissdiplomásai

Frissítve: júl. 16.

Csaknem százan szereztek oklevelet a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán idén. A zeneművészek és – az intézmény történetében először – a designszakok végzettjei a július 12-i ünnepségen vehették át diplomájukat.


A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara után a Művészeti Kar is megtartotta diplomaátadó ünnepélyét, méghozzá kettőt – egyet a zeneművészeti, egyet pedig a 2021 szeptemberében indult designképzések végzettjeinek.

„Mindenkinek van a tarisznyájában annyi, amennyivel bízvást mehet tovább a következő lépcsőre, vagy kopogtathat be a zeneiskolák, vagy zenekarok, kórusok ajtaján. Ne feledjék: a tanulóévek ugyan elszaladtak, de a tanulás alapvető elemként továbbra is az önök életének része marad – mesterszakos hallgatóként, művészként, tanárként egyaránt”

– szólt a zeneművész frissdiplomásokhoz dr. Hontvári Csaba, a kar dékánja. A designszakosok ünnepségén felidézte: az egyetem 2021 szeptemberében indította el építőművészet, formatervezés és tervezőgrafika képzéseit, s az oktatás feltételei az intézmény támogatásának köszönhetően folyamatosan javultak, ma pedig már a tavaly átadott Győri Innovációs Park a Design Campus otthona.


A rendezvényeken elismerések átadására is sor került. Kiemelkedő közösségi tevékenységéért a Pro Auditoribus díj bronz minősítését Szűcs Gellért Zsombornak, oklevél minősítését Varga Veronikának, Kürtösi Janka Júliának és Marton Bálintnak, emléklap minősítését Magó Áronnak, Bécsi Evelinnek, Szentgyörgyvári Ivettnek és Tamási Flórának ítélték oda. A legjobb diplomahangversenyért és komplex szigorlatért Nagy Blanka (klasszikus ének előadóművész, előadó-művészet alapképzés szak) és Bogáthy Benedek (előadó-művészet alapképzés szak, klasszikus ütőhangszerek előadóművész szakirány), a legjobb diplomatanításért Mezei Szimóna (osztatlan zenetanár szak, zongoratanár szakirány) és Huszti Gabrielle (zeneművésztanár szak, hegedűművész-tanár szakirány), míg a legjobb diplomamunkáért Kovács Tihamér (osztatlan zenetanár mesterképzés szak, gitártanár szakirány) és Vásárhelyi Borbála Zita (osztatlan zenetanár mesterképzés szak, hegedűtanár szakirány) érdemelt  ki különdíjat.


A híres magyar hegedűkészítő, Kónya István aranykoszorús mester emléke előtt tisztelegve egyik fia és unokája, id. Kónya Lajos és ifj. Kónya Lajos hegedűkészítő mesterek 2015-ben díjat hoztak létre. Az alapítók a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának egy, a tanév során kiváló tanulmányi teljesítményt nyújtó vonós hangszeres tehetséges hallgatóját jutalmazzák. Az elismerést Apró Kata, az előadóművészet alapképzés szak klasszikus gordonka-előadóművész szakirányán végzett hallgató nyerte el.


Az Oktatók a Hallgatókért díjat a tervezőgrafikus Barka Ferenc vehette át.


A Művészeti Kar designszakos hallgatóinak diplomaátadója. (Galéria: Dudás Máté)

A Művészeti Kar zeneművészeti szakos hallgatóinak diplomaátadója. (Galéria: Adorján András)

Comments


bottom of page