top of page
  • Szerző képeHancz Gábor

Karriert építene a Széchenyi István Egyetem új MBA-képzése révén

Közép-Európában egyedülálló lehetőséget kínál a mostani szemesztertől a Széchenyi István Egyetem, amely angol nyelvű MBA-képzést indított az amerikai, kingstoni székhelyű University of Rhode Island egyetemmel közösen.A négy féléves képzés végén a résztvevők mindkét intézmény oklevelét megkapják. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) tíz magyar hallgató tanulmányait ösztöndíjjal támogatja. Közülük szólaltattuk meg Szabari Dórát, az MVM Csoport projektvezetőjét.


Szabari Dóra Magyarországon közgazdászként, majd diplomáciai elemzőként végzett, de emellett külkereskedelmet is tanult Franciaországban. A képzésről pozitívan vélekedett.

„Mindig is az energetikában dolgoztam, jelenleg az MVM Csoportnál smart city projektvezetőként – mondta magáról. – Eddigi pályafutásom is megerősített abban, hogy az iskolapadban elsajátított tudás olykor nem elegendő. Ezen túlmenően fontos a gyakorlati ismeretek elsajátítása is, hogy valaki képes legyen globálisan látni egy cég működését, és ugyanakkor operatív szinten is megbízható és kimagasló munkát tudjon végezni, vagy a megfelelő módszerrel arra ösztönözni egy szakmai csapatot. Az MBA-ről sok jót hallottam, s azt a visszajelzést kaptam, hogy az elméleti mellett erős gyakorlati tudást ad. A győri egyetem neves, emellett tapasztalatból ismerem a nyugati felsőoktatás erősségeit, ezért is választottam ezt a képzést. A részben amerikai kurzusnak köszönhetően is újfajta, jelenleg hazánkban akár még kevésbé ismert szellemiséget, szemléletmódot fogok tudni elsajátítani és hasznosítani munkám során. Összességében ebben az MBA-képzésben olyan potenciált látok, amivel meglátásom szerint ma megalapozhatom későbbi karrierutam nagyobb ívű fejlődését.”

Szabari Dóra

Comments


bottom of page