top of page
  • Szerző képeSZE Hírek

Ismét kiváló eredményt értek el a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Országos Gazdászversenyen

Dobogós helyezést értek el a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar hallgatói a Kaposváron a Kaposvári Állattenyésztési Napok – Egyetemi Napok keretében nemrégiben megrendezett XIV. Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén. A megmérettetésen a hazai agrártudományt oktató intézmények nyolc csapata vetélkedett.


Ebben az évben a versenyzőket elsőként szakmai, gyakorlati és ügyességi verseny várta a fedeles lovardában. A gyakorlati verseny feladatai között szerepelt egyebek mellett: magyartarka-tenyészüsző küllemi bírálat, tenyésztojás-vizsgálat, mézfelismerés, a juhtenyésztés eszközeinek ismerete, valamint sajtáros fejőgép összeszerelése is. Délután a csapatok elméleti tudásukról adtak számot az agrárium teljes vertikumát magában foglaló témakörökben.


Az országos szakmai versenyen a mosonmagyaróváriak Horváth Gábor, Kőhalmi Eszter, Takács Gergő összetételű csapata második helyezést ért el. A csapat felkészítő tanára dr. Gulyás László egyetemi docens volt. Az óvári gazdászcsapatot oklevéllel és ajándékcsomaggal, valamint a második helyezést jelképező úgynevezett „ezüst vasvillával” jutalmazták. A mosonmagyaróvári kar „éremgyűjteménye” így nyolcra (4 arany, 2 ezüst, 2 bronz) gyarapodott.


A csapat tagjai a mosonmagyaróvári kar alap-, mester- és osztatlan agrármérnök szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Mosonmagyaróváron kívánják folytatni tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a doktori fokozat megszerzése is.


A kar hallgatóinak versenyen való részvételét az Óvári Gazdászok Szövetsége támogatta.





Commentaires


bottom of page