top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

Főszerepben a Széchenyi István Egyetem hallgatói „Az év győri sportolói” gálán

A Széchenyi István Egyetem nemcsak az oktatásban és a kutatásban, hanem a sportban is kiemelkedően teljesít. Ezt mutatja az is, hogy az intézmény hallgatói rendkívül jól szerepeltek „Az év győri sportolói” díjátadón. Az intézmény kiemelt ösztöndíjjal, egyéni tanrenddel is segíti a versenyzőket, hogy minél több sikert érhessenek el.


Huszonhatodik alkalommal rendezték meg „Az év győri sportolói” elnevezésű díjátadót hétfőn. A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és a győri önkormányzat közös gáláján hat kategóriában díjazták a 2021-es esztendő legjobbjait. Az esemény helyszíne a Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (az egykori zsinagóga) volt, de az intézmény nemcsak emiatt játszott fontos szerepet az est folyamán, hanem a díjazottak személye miatt is.


Az év győri női sportolójának Jakabos Zsuzsannát, a Győri Úszó SE versenyzőjét választotta a zsűri. A sportoló – aki tavaly diplomázott a Széchenyi István Egyetemen marketing mesterszakon – a 2021. májusi, budapesti Európa-bajnokságon a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ezüstérmet szerzett. A tokiói nyári olimpián ugyancsak a 4x200-as gyorsváltóval (Veres Laurával, Késely Ajnával, Kapás Boglárkával együtt) a 7. helyen zárt. Ebben a kategóriában a második helyen Czéllai-Vörös Zsófia maratoni kajakozó, kereskedelem és marketing szakos hallgató (Graboplast Vízisport SE), míg a harmadikon Sebestyén Dalma úszó (Győri Úszó SE), sport- és rekreációszervezés szakos hallgató végzett.

Czéllai-Vörös Zsófia és Sebestyén Dalma a díjátadáson. (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

A férfiaknál második lett Szabó Szebasztián, a Győri Úszó SE sportolója, aki a Széchenyi-egyetem gazdálkodás és menedzsment szakára jár. A harmadik helyen a sport- és rekreációszervezés szakos Szabó Bence (GYAC) végzett; ő tavaly Európa-bajnoki aranyérmes lett könnyűsúlyú kétpárevezésben.

A gálaestre megtelt a Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme. Az eseményen részt vett dr. Baranyi Péter Zoltán, az egyetem rektora (jobbról a második) és dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja (jobbról az első) is. (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

Az egyéni sportágak csapatversenyében az év győri sportolójának a Balla Virág–Takács Kincső kenu párost (Graboplast Vízisport SE), a tokiói olimpia 500 méteres számának ötödik helyezettjeit választották. Az előbbi rekreációszervezés és egészségfejlesztés, míg az utóbbi turizmus-vendéglátás szakos a győri egyetemen.


Az év győri csapata kategóriában harmadik helyre került a Széchenyi-egyetemmel szoros kapcsolatot ápoló, soraiban több egyetemistával is rendelkező Uni Győr-Mély Út NB I-es női kosárlabdacsapat, amely mérkőzéseit a Győr Városi-Egyetemi Csarnokban játssza.


A Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy a nemzetközi színvonalú oktatási és kutatási tevékenysége mellett a sportban is kimagasló lehetőségeket nyújtson. A sportolókat kiemelt ösztöndíjjal, egyéni tanrenddel támogatja, emellett segíti sporton túli karrierjük felépítését. Újabb pluszt jelent, hogy tavaly óta pályázni lehet a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Sportolói Ösztöndíjára is.

Hat kategóriában osztották ki a díjakat. (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)


Comments


bottom of page