top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

Ezüstérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem női csapata a hazai rendezésű kosárlabda MEFOB-on

A győri rendezésű, 13 sportágat számláló MEFOB Feszt után a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság kosárlabda négyes döntőjének is a Széchenyi István Egyetem adott otthont. Az intézmény férficsapata negyedik, míg a nők második helyet szereztek.


A Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos a sport, az utóbbi időszakban pedig egyenesen a hazai felsőoktatás sportfővárosává vált. Alighogy nagy sikerrel lezárult a győri MEFOB Feszt, újabb országos egyetemi bajnokság házigazdája volt a Széchenyi István Egyetem. A 13 egyéni és csapatsportágban megrendezett fesztivált követően a női és férfi kosárlabda MEFOB-nak is a győri campus adott otthont május 13–14-én.


A nőknél az elődöntő hazai győzelmet hozott, hiszen a Győr nagy csatában felülmúlta a címvédő ELTE-BEAC csapatát. A fináléban a TFSE-t már nem sikerült meglepni, így az UNI Győr SZESE az ezüstérmet szerezte meg hazai közegben, míg a bronzérmet szoros meccsen az ELTE-BEAC gyűjtötte be a DEAC ellen.

Az ezüstérmes UNI Győr SZESE együttese (Fotó: Nagy Gábor)

Dr. Barthalos István, a győri lányok edzője büszke a csapat egész éves teljesítményére. „A döntőben most a papírforma érvényesült. Dolgozunk tovább, hogy majd bajnokok lehessünk” – summázta.


A férfiak mezőnyében is izgalmas csatákat, szoros elődöntőket láthatott a közönség: míg a PTE-PEAC nyolc ponttal bizonyult jobbnak a DEAC-nál, addig a Miskolci Egyetem mindössze héttel nyert a Mosonmagyaróvár UNI Győr ellen. A bronzmeccsen a PTE-PEAC szerzett érmet, míg a hazaiak a negyedik helyen zártak. A döntőben a DEAC diadalmaskodott a Miskolci Egyetem ellen.

A negyedik helyen záró Mosonmagyaróvár UNI Győr csapata (Fotó: Nagy Gábor)

Nők


Elődöntők:

UNI Győr SZESE – ELTE-BEAC 78–68

TFSE – DEAC 97–38


Bronzmérkőzés:

ELTE-BEAC – DEAC 67–64


Döntő:

UNI Győr SZESE – TFSE 63–95

 

Férfiak


Elődöntők:

PTE-PEAC – DEAC 60–68

Miskolci Egyetem – Mosonmagyaróvár UNI Győr 82–75


Bronzmérkőzés:

PTE-PEAC – Mosonmagyaróvár UNI Győr 104–74


Döntő:

DEAC – Miskolci Egyetem 102–91

bottom of page