top of page
Keresés
  • Szerző képeKelemen Lilla

Doktoravató és diplomaátadó ünnepséget tartottak a Széchenyi-egyetem állam- és jogtudományi karán

Több mint 200 hallgató tett sikeres záróvizsgát ebben a tanévben a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán, akik a július 18-i ünnepségen vehették át diplomájukat. Az eseményen közel hatvan jogászdoktor tette le esküjét.


Doktoravató és diplomaátadó ünnepséget rendezett a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara a Győr Városi Egyetemi Csarnokban július 18-án. Az eseményen alap-, mester- és szakképzésen, valamint szakirányú továbbképzésen végzettek vehették át diplomájukat, továbbá közel hatvan jogászhallgatót avattak doktorrá.


Dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke köszöntőjében az élethosszig tartó tanulásra biztatta a végzetteket és kiemelte: a megszerzett tudás állandó fejlesztést igényel.

„A folyamatosan változó joganyag elsajátítása mellett – amelyet elődeink évtizedeken, évszázadokon át végeztek – olyan képességek és készségek fejlesztése válik szükségessé, amikre talán még én se, önök se gondolnak”

– fogalmazott. Kitért arra is, hogy a mesterséges intelligencia nem helyettesítheti az emberi érzéseket és méltányosságot, amelyekre a most végzetteknek nagy szükségük lesz majd hivatásukban.


Elekes Dóra jogászhallgató a végzettek nevében köszöntötte az egybegyűlteket, visszaemlékezve a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon töltött évekre köszönetet mondott az oktatóknak, a kar összes dolgozójának, rokonok és barátok támogatásának egyaránt.


A végzett joghallgatók doktorrá avatásának kérelmét Imre Gergő Marcell adta elő, az eskütételt követően pedig a jelölteket prof. dr. Smuk Péter, a kar dékánja avatta fel. A jogi doktorrá vált hallgatók köszönetét dr. Baky Boglárka mondta el: „Eskünkhöz híven arra fogunk törekedni, hogy a győri Széchenyi István Egyetem és a magunk tisztességére, teljes lelkünkből és minden erőnkből szolgáljuk hivatásunkat és a tudományt, s ezzel népünket és hazánkat!”


Az avatási ceremóniát prof. dr. Smuk Péter köszöntője zárta, aki gratulált a frissen végzetteknek.

„Oktatási, kutatási és tehetséggondozási tevékenységünk büszkesége, hogy ilyen szép számú és különösen magas arányban summa cum laude minősítésű, nagyon változatos képzéseken végzett kollégákat köszönthetek”

– jelentette ki. A frissdiplomásoknak pályájukhoz örömet, jó egészséget és jó kedvet kívánt, felhívva a figyelmet a jogászi feladatkör felelősségére és a hivatás fontosságára.


Az eseményen átadták a kiemelkedő közösségi tevékenységet folytató hallgatóknak járó Pro Auditoribus díjakat is, amelyeket a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata és Győr polgármestere adományoz. Emléklapot Baky Boglárka, Ivicz Kinga Lili és Szarvas Dorina, oklevelet Bernieh Nur, Nagy Nikolett Anna, Szedlák Kamilla, Szladik Míra, Vegera Máté és Volter Márk vehetett át. A díj bronz minősítésében Mizser Leila, ezüst minősítésében pedig Borda Gréta és Kovács Tímea Flóra részesült.

Galéria. (Fotók: Adorján András, Dudás Máté)

Comments


bottom of page