top of page
Keresés
  • Szerző képePapp Zsolt

A Széchenyi István Egyetem csapatának versenyzője lett az olasz gokartbajnokság ezüstérmese

A Széchenyi István Egyetem arra törekszik, hogy az autó-motor sportban is Magyarország első számú felsőoktatási intézménye legyen. Ennek jegyében jött létre az év elején az Uni Győr WMS gokartcsapat, amelynek versenyzője, ifj. Willisits Vilmos az olasz Easykart-bajnokág idei hat futamán is dobogóra állt, összesítésben pedig a második helyezést szerezte meg.


A Széchenyi István Egyetem nemcsak a járműmérnökképzés és a mobilitással, alternatív közlekedéssel kapcsolatos kutatás-fejlesztések meghatározó szereplője, de egyre aktívabb résztvevője az autó-motor sportnak is. Egy éve szakosztályt alapítottak az egyetemi sportegyesületen belül, tavasszal pedig bemutatták az év elején megalakult Uni Győr WMS gokartcsapatot.


Az istálló egyik tehetséges fiatalja a 13 éves ifj. Willisits Vilmos (Vilo) az idén az olasz Easykart nemzetközi sorozatban versenyzett.

A tavalyi cseh bajnokság győzteseként rajthoz állt ifjú pilóta a hét futamból (Castelletto, Jesolo, Cremona, Lonato, Cervia, Castelletto, Franciacorta) hat alkalommal dobogós helyen végzett, egyszer diadalmaskodott, egyszer pedig negyedik lett az európai mezőnyben. Ez a teljesítmény az összesített második helyezést jelentette számára.

Két verseny (Jesolo és Franciacorta) értékelése az Easykart Euro Trophy bajnokságba is beleszámított, ahol szintén az év végi második helyezést szerezte meg összesítésben.

Ifj. Willisits Vilmos az olasz Easykart nemzetközi sorozatban minden futamon az éllovasok között volt. (Fotók: Ghinassi Sport - Tu e lo Sport)


A versenyző édesapja, Willisits Vilmos, az UNI Győr WMS csapat vezetője elmondta, az olasz bajnokság nagyon rangos sorozatnak számít, talán elég csak annyit megemlíteni, hogy a Mercedes Forma–1-es csapatába frissen bekerült Andrea Kimi Antonelli is ebben a versenysorozatban tűnt fel, ahol Toto Wolff csapatvezető figyelt fel rá. Az idei cremonai versenyen Toto Wolff fia is rajthoz állt, akit neves édesapja a helyszínen segített.

Willisits Vilmos, az UNI Győr WMS csapat vezetője (balra) büszke fia eredményeire és a Széchenyi István Egyetem partnerségére. (Fotó: Ghinassi Sport - Tu e lo Sport)
„Vilo kilencedik gokartos szezonját teljesítette. Eredményeiért keményen készül a versenyekre, különböző edzéseken vesz rész szinte a hét minden napján. Kerékpározik, konditerembe jár és egyéb kiegészítő sportokat végez. Ha nincs futam a hétvégén, akkor ő tesztel és edz gokarttal. Sportpszichológushoz, coach-hoz és idegennyelv-tanárhoz jár, hogy még jobb teljesítményre legyen képes. Nyugodtan mondhatom, hogy az utóbbi két évben átlagon felüli mennyiségű és minőségű munkát végzett el céljai eléréséért”

– fogalmazott a csapatvezető édesapa, aki köszönetet mondott a Széchenyi István Egyetemnek a támogatásért, a nyugodt háttérért. „Megtiszteltetés számunkra, hogy az egyetem égisze alatt versenyezhetünk, amelynek címerét büszkén viseljük” – zárta.


Vilóra október első hétvégéjén újabb nagy megmérettetés vár, ekkor rendezik ugyanis az Easykart világdöntőt Franciacortában, ahol ő is rajthoz áll.

Ifjabb Willisits Vilmos a dobogó második fokán. (Fotó: Ghinassi Sport - Tu e lo Sport)


Kommentare


bottom of page