top of page
Keresés
  • Szerző képeHancz Gábor

A Széchenyi István Egyetem Apáczai, valamint Egészség- és Sporttudományi Karának végzettjei is átvették diplomájukat

Összesen csaknem 350-en diplomáztak idén a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán, és mintegy százan Egészség- és Sporttudományi Karán. A végzettek a július 17-i, illetve 18-i, a Győr Városi Egyetemi Csarnokban tartott ünnepségeken vehették át oklevelüket.


Az Apáczai-kar rendezvényén dr. Pongrácz Attila dékán elmondta: kínálatukban jelenleg nyolc alapképzés – köztük az angol nyelven is elérhető nemzetközi tanulmányok szak –, négy mesterképzés, valamint több mint húsz szakirányú továbbképzés szerepel. Emellett folyamatosan fejlesztik azokat a rövid ciklusú képzéseket, amelyek a digitalizáció és a fenntarthatóság szempontjait is figyelembe véve nyújtanak tréningmódszertant alkalmazó fejlődési lehetőségeket intézményi és vállalati szakemberek számára. „Mindehhez – a korábbi fejlesztéseknek, a folyamatos karbantartásnak, valamint a most lezárt tanévben magvalósult, a kar főépületét érintő energetikai felújításnak köszönhetően – magas színvonalú infrastrukturális háttér társul” – jelentette ki.


Dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója beszédében felidézte, első, tanítói diplomáját 21 éve itt szerezte, majd köszönetet mondott az egyetem és a kar vezetésének a támogató partnerségért.

„Több mint húsz éve példaként áll előttem a szemlélet, az elkötelezettség, a társadalmi szerepvállalás, mely a pedagógusképzésben is tükröződik, s mely nemcsak alapot, de folyamatosan megújulni tudó biztos hátteret is nyújt a tankerületi központ számára az oktatás, a nevelés és a kapcsolódó szakterületek ellátásához

– emelte ki.


Az ünnepségen kiderült, hogy az Oktatók a Hallgatókért díjat idén Kövecsesné dr. Gősi Viktória érdemelte ki. Az eseményen számos hallgató is elismerést vehetett át. A Pro Auditoribus díj emléklap minősítésében Pálóczi Dávid Gergely, Szi-Miklós Karolina, Szkárosi Kata Lili, Takács Anna, Tímár Laura és Tóth Loretta Nóra, míg oklevél minősítésében Banákné Szeri Diána, Horváth Liliána, Kakula Nóra, Nyári Eszter és Sásdi Adrienn részesült. A Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Központ a Tanítsunk Magyarországért Programban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért mentortanúsítványt adományozott Balassa Kevinnek, aki négy féléven át példaértékűen mentorálta a rá bízott diákokat.

Galéria (Fotók: Adorján András, Dudás Máté)


Az Egészség- és Sporttudományi Kar ünnepségén dr. Somogyi Angéla dékán kiemelte: az egészségtudományi képzések iránti növekvő érdeklődés, az egyre magasabb jelentkezési számok azt mutatják, hogy a jövő egészségügyi szakemberei bíznak az intézményben.

„A Széchenyi-egyetem elkötelezett a jövőt formáló, egészségtechnológiai innovációkat elősegítő kutatások és fejlesztések iránt. Ennek szellemében partnerségre lépett a Magyar Kutatási Hálózattal, amellyel a természet- és élettudományok területén közösen végez alap- és alkalmazott kutatásokat; partnerségi megállapodást kötött a Semmelweis Egyetemmel; májusban pedig átadta a győri Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben megvalósított MedTech Egészségtechnológiai Campus első elkészült épületét. A létesítményben egészségtechnológiai inkubátorház, az ország első Pető Pontja, valamint az egyetemi polgárok számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások kapnak helyet”

– részletezte.


Dr. Belics Zorán, a Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszék egyetemi docense arra hívta fel a végzettek figyelmét: a jövőben ragadjanak meg minden alkalmat, hogy tanuljanak a tapasztaltabb kollégáktól, és sajátítsanak el minden olyan fortélyt, ami hasznukra válik. „Folyamatosan képezzék magukat, hiszen a tudomány állandóan változik, és a naprakész tudás mindig óriási előny” – tanácsolta.


Az ünnepségen az Oktatók a Hallgatókért díjat Kovácsné dr. Tóth Ágnes, a Sporttudományi Tanszék egyetemi docense vehette át. A hallgatók közül kiemelkedő közöségi munkájáért a Pro Auditoribus díj emléklap minősítésében Gerencsér Erik és Gyarmati Lilla, oklevél minősítésében Horváth Fanni Orsolya, Mihalik Sarolta, Németh Dóra és Vesztergom Kata, bronz minősítésében pedig Vinkovits Rebeka részesült.

Galéria. (Fotók: Adorján András, Dudás Máté)

Comments


bottom of page