Zsinórban harmadszor lett bajnok az evezős nyolcas

Sorozatban harmadszor lett bajok a Széchenyi István Egyetem evezős nyolcasa a hatodik alkalommal megrendezett Dunai Regattán a fővárosi Műegyetem rakparton. Sárkányhajós csapatunk pedig a dobogó második fokára állhatott fel az Antall József Tudásközpont által szervezett viadalon, harmincezer néző előtt.

Győr, 2018. május 7. – SZEhírek


Papp Oszkár csapatvezető és az aranyérmes evezős nyolcas.

Tizennyolc magyar, két lengyel, egy-egy cseh és szlovák felsőoktatási intézmény képviseletében több mint ezer sportoló vett részt a hétvégén, Budapesten rendezett Dunai Regattán. A győri evezősök hat hazai és két külföldi egyetem mezőnyében lettek elsők a Testnevelési Egyetem, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hajója előtt. Mindannyian a Széchenyi István Egyetem hallgatói: Kiss Bence kormányos, Simon Béla, Szabó Bence, Szigeti Roland, Priváczki-Juhász Ákos, Lacsik Péter, Fiala Balázs, Sönfeld Álmos, Bakaity Attila. Edzőjük Alföldi Zoltán, csapatvezetőjük pedig Papp Oszkár, aki a legutóbbi, győri Széchenyi-Oxford bemutatóverseny szervezésében is oroszlánrészt vállalt. A kiváló szakember portálunk kérdésére elmondta, hogy remek hangulatban élte át a csapat a két futamból álló versenyt. Az előfutam után már a döntőben húztak a fiúk, és végül három hajóhosszal nyertek. A Széchenyis csapat a hat eddigi regattából ötöt megnyert, ebből az utolsó hármat zsinórban, ami fantasztikus eredmény. A regatta után a győri evezős nyolcas már a következő egyetemi versenyére készül. Indulnak nyáron a European Universities Games rendezvényen, a portugáliai Coimbrában.

A Széchenyi István Egyetem sárkányhajósai a Testnevelési Egyetem mögött a másodikak lettek a vébére is indulási jogot szerzett egyetemi csapatok között a Dunai Regattán. Edzőjük, Hegedűs Péter egyetemi könyvtáros elmondta, hogy a nyári, szegedi sárkányhajó világbajnokságon is a dobogós hely lesz a kitűzött céljuk. A hajóban ülő hallgatók az egyetem szinte mind a kilenc karát képviselik, hetente kétszer edzenek.

A Dunai regattán az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek.

 

Három hajóhosszal nyert a győri evezős nyolcas.

 

 

 

 

Események

MÉK nyílt nap 2020. január 24. 10:00 - 16:00
MÉK Gazdász Bál 2020. január 25.
Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00