Vezetéstudomány az Audi új egyetemi tanszékén

A győri Széchenyi egyetem az Audi döntő jelentőségű partnere – mondta Thomas Sigi professzor, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, aki Földesi Péter rektorral együtt aláírta a világcég ötödik tanszékének megalapításáról szóló oklevelet.

Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikációs Tanszék jött létre a győri egyetemen a felsőoktatási intézmény és a járműgyártó világcég együttműködésének eredményeként. A vadonatúj tanszék az Audi valós igényei alapján született meg, hangoztatta a rektor.

Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekét felelős ügyvezetője szerint tapasztalataik alapján fölmérték, hogy a fiatal mérnökök mely kompetenciáit kell fejleszteni ahhoz, hogy különböző szintű vezetők legyenek, azonosulni tudjanak a cég filozófiájával. Nemcsak az Audinak képeznek a vezetésre tudományosan felkészített szakembereket, hanem például a partnerek számára is, hogy azonos nyelvet beszéljenek egymással, ugyanazt a tartalmat értsék a különböző fogalmak alatt.

Patrick Waldbuesser tanszékvezető ehhez hozzátette: nyílt tanszéket képzelnek el. A tananyag magja angolul készül el, hiszen ezen a nyelvterületen a legfeljettebbek a vezetéstudomány empírikus kutatásai.

Thomas Sigi, az Audi konszern személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja érdeklődésünkre ehhez hozzátette: a humántőke – mely soha nem a vállalat, hanem a munkavállaló egyéni tulajdona – kiemelkedően fontos az Audinál. Csak profi vezetés érheti el, hogy olyan légkört teremtsen, melyben a munkatársak saját humántőkéjüket akarják, s képesek legyenek felszabadítani. Nem könnyű egy alkalmi csoportból csapatot kialakítani, fejtegette Thomas Sigi.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár helyettese szerint a győri példa az igazolása annak, hogy a felsőoktatás és az ipar együttműködése sikerre vezet.

Az egyetem és az Audi azt tervezi, hogy a tanszék működésére alapozott posztgraudális képzést is indít.

gyorplusz.hu
Fotó: Marcali Gábor

Megjelenés helye:
http://gyorplusz.hu/cikk/vezetestudomany_az_audi_uj_egyetemi_tanszeken.html 

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.