COVID-19 és A VÁLLALATI BIZTONSÁG

2020. szeptember 2-án jelent meg egy kiadvány Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkársága megbízásából a kormany.hu oldalon (Vállalati Fehér Könyv), melynek célja, hogy útmutatóul szolgáljon a nem egészségügyben működő vállalatok számára a biztonságos működéshez a járványhelyzetben. A dokumentum tájékoztatást ad a járványhelyzetről, majd részletesen bemutatja azokat a lépéseket, melyek mentén egy vállalat el tudja készíteni saját pandémiás tervét.

Kulcsszavak: vállalat, biztonság, tervezés, egészség

Üzleti SZEmle - 2020. augusztus - szeptember


Az első lépés a felkészülés, tervezés, majd ezután következnek azok az intézkedéstervek, amelyekkel csökkenthető a fertőzés kockázata. Ezeket úgy kell kialakítani, hogy a vállalatoknál fenn kell tudni tartani a folyamatos működést, vagyis az egészség megóvása mellett ez is fontos célként szerepel a dokumentumban. Kiemelik a munkavállalók oktatását és a rendszeres tájékoztatás és kommunikáció fontosságát. A dokumentum végén a tervezéshez készítettek egy felkészülési terv ellenőrző listát, illetve elérhetők különböző segédanyagok a helyes kézmosásról és az alkoholos kézfertőtlenítésről.

Minden vállalat más, különböző környezetben és feltételekkel működnek, így mindenkinek meg kell találnia a számára egyedi megoldásokat; a dokumentum ahhoz ad támpontot, hogy megoldási lehetőséget kínál és segíti  a tervezés menetét.

Forrás: https://www.kormany.hu/download/1/3f/d1000/20200901_Vallalati_feher_konyv.pdf#!DocumentBrowse

Összeállította:

REISINGER ADRIENN

 

PhD, habil, egyetemi docens, dékánhelyettes

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar

radrienn@sze.hu

 

Események

Szenátusi Ülés 2021. március 15. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 19. - 2021. március 20.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 26. - 2021. március 27.