AMIT AZ ALKALMAZOTTAK IGAZÁN AKARNAK KARÁCSONYKOR

Ha elgondolkodik azon, hogy munkatársai mit akarnak igazán karácsonykor, és kidolgoz egy tervet, ebben jelentős szerepe van annak, hogy vállalkozása hogyan éli át ezt az időszakot, és hogy az alkalmazottak hogyan érzik magukat. Tanulmányok azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban élő felnőttek 19,2 %-a szenvedett valamilyen depressziótól a válság során. És mivel a mentális egészségügyi betegségek nagyban hozzájárulnak a hiányzásokhoz, a vállalkozásoknak reagálniuk kell ezekre a tényekre. Az empátia, a támogatás és az emberek iránti figyelmesség megmutatása most minden eddigi karácsonynál nagyobb jelentőségű lesz.

Kulcsszavak: válság, karácsony, HR

Üzleti SZEmle - 2020. december


Nem meglepő, hogy sok HR-menedzser és szervezeti vezető túlterheltnek érzi magát a közelgő ünnepi szezonban. Az elvárások teljesítése a köztudottan rövid munkaidő alatt, az új egészségügyi és biztonsági előírásokkal, az otthoni munkavállalók irányításával és a megreformált műszakváltási szokásokkal együtt nem lesz könnyű feladat.

Mit akarnak igazán a munkatársak? Hogy értékesnek érezhessék magukat; bizonyos mértékű rugalmasságot kapjanak a munkaidőben, hogy a fontos személyes feladatok elvégzésére jusson idő; pénzbeli jutalmat; nyílt kommunikációt ‒ hogy a munkatársak, akiken nagy a teher, felszólalhassanak és segítséget kaphassanak; azt az érzést, hogy a munkaadójuk törődik velük, hogy a munkahelyük előtérbe helyezi a biztonságukat.

 

További információk az alábbi helyen olvashatók:

Forrás: https://www.sodexoengage.com/blog/christmas/what-employees-really-want-at-christmas

Összeállította: 

Prof dr. Konczosné Szombathelyi Márta

kszm@sze.hu

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Elektronikus ZH nap 2021. március 5.