A KISKERESKEDELMI ÉS A VENDÉGLÁTÓ SZEKTOR FIGYELMEZTET A KARÁCSONYI KERESKEDELEM ÖSSZEOMLÁSÁRA

A KISKERESKEDELMI ÉS A VENDÉGLÁTÓ SZEKTOR FIGYELMEZTET A KARÁCSONYI KERESKEDELEM ÖSSZEOMLÁSÁRA A COVID-ZÁRLAT MIATT

Veszélyeztetett munkahelyek és fontok milliárdjai forognak kockán Angliában.

Kulcsszavak: lockdown, online kereskedelem, túlélés, karácsony

Üzleti SZEmle - 2020. decemberA kiskereskedők és a vendéglátóipari cégek figyelmeztettek az új, egy hónapos angliai bezárás pusztító pénzügyi hatására, amely szerintük több milliárd font értékű karácsonyi kereskedelmet fenyeget, és munkahelyek százezreit veszélyezteti. Novembernek és decembernek az év legjövedelmezőbb időszakának kellene lennie, de 500.000 üzletnek, étteremnek és kocsmának be kellett zárnia, és december 2-ig zárva kellett maradnia.

A kiskereskedők előtt álló kihívást hangsúlyozza az az előrejelzés, hogy Angliában a vásárlók száma körülbelül 80 %-kal csökken a novemberi lezárás során, mivel a briteknek azt kommunikálják, hogy csak alapvető dolgokat vásároljanak.

Elemzők szerint a boltok bezárása olyan online szakemberek karjaiba tolja a vásárlókat, mint az Amazon. A Brit Független Kiskereskedők Szövetsége szerint a független kiskereskedők negyede nem élte túl a tavaszi lezárást, és az ágazat az újabb bezárásokkal a „megtizedelést” kockáztatja. A kiskiskereskedők továbbra is túlélési üzemmódban vannak, és az ünnepi időszakban elért nyereség határozza meg, hogy folytatják-e a kereskedelmet az új évben.

 

További információk az alábbi helyen olvashatók:

Forrás: https://www.theguardian.com/business/2020/nov/01/retail-and-hospitality-firms-warn-of-christmas-trade-devastation-from-covid-19-england-lockdown

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Elektronikus ZH nap 2021. március 5.