Újra nyílnak a kapuk a diákok előtt

Ismét kitárja kapuit a Széchenyi István Egyetem. Több ezer középiskolást, szülőket, tanárokat várunk január 10-én a Nyitott Kapuk 2018 rendezvényre, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a karokkal, képzéseinkkel, a kutatási területekkel, hallgatói programokkal, körsétát tehetnek az egyetem és a könyvtár területén, sok érdekes előadást hallgathatnak meg, és még különféle ajándékokhoz is juthatnak. 


A szolgáltató központ csapata, Lőrincz Gergő, Májer Eszter, Jerkovich Brigitta és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Elnöke, Máté Eszter meglepetésekkel is várja a Nyitott Kapuk résztvevőit.

 

Az Egyetemi Szolgáltató Központ és a Hallgatói Önkormányzat immáron hagyományosan, közösen szervezi a Nyitott Kapuk 2018 rendezvényt. A központ vezetője, Májer Eszter lelkes, fiatalokból álló csapatával idén is több ezer résztvevőt vár. A környező megyékből, az ország távolabbi vidékeiről és várhatóan a Felvidékről is érkeznek látogatók, középiskolások, szüleik és tanáraik. A szervezők játékkal is kedveskednek a diákoknak, a standokon és a különböző helyszíneken ugyanis pecséteket lehet gyűjteni. Legalább három, és legfeljebb húsz pecsét kell ahhoz, hogy a látogatók részesüljenek a sokféle ajándékból. A plusz meglepetést pedig (és most le is lepleztük magunkat) az Audi Hungária felajánlása adja, az érdeklődők ugyanis a világhírű gyárba is tehetnek egy különleges kirándulást.

 

A Széchenyi István Egyetem aulájában (Egyetem tér 1.) felállított standoknál a Campus mind a kilenc karával megismerkedhetnek a látogatók. Bemutatkozik az Apáczai Csere János Kar, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, az Egészség- és Sporttudományi Kar, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar és a Művészeti Kar is. Érdekes, hasznos információkat kaphatnak az érdeklődők a különleges kínálatot ajánló Egyetemi Könyvtárról, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központról, az Idegen Nyelvi Oktatási Központról, a Neumann János Informatikai Szakkollégiumról és az Universitas-Győr Nonprofit Kft-ről is.  Akit pedig a kollégiumi ellátás, és a minden igényt kielégítő új, modern kollégiumi épület érdekel, szintén hasznos információkhoz juthat. Ugyanígy megismerkedhetnek a diákok a hallgatói élettel is, hiszen önálló standjuk lesz a hallgatói szervezeteknek, a kutatásnak és a legendás csapatoknak, a SZEnavis Betonkenu, a SZEngine, a SZEnergy Teamnek és az Arrabona Racing Teamnek.

 

Több, egymást követő turnusban megismerkedhetnek az érdeklődők az egyetem jól felszerelt, modern, széleskörű laboratóriumi hálózatával, az alkalmazott mechanikai, a villamosmérnöki, a járműmechatronika és intelligens járművek, a járműdiagnosztikai, a kémiai, a közlekedés szimulációs, a híd, a zajmérés, a mikroszkóp és tribológia laborokkal. Ugyancsak látogatható lesz a SZEngine csapat főhadiszállása is.

 

A látogatóközpont munkatársai egyetemi körsétákat is szerveznek, egymást követően három alkalommal, óránként. Az első séta január 10-én 11 órakor indul az információs pult elől. Ugyanígy az Egyetemi Könyvtárban is körbevezetik a látogatókat. Ott az első körséta ugyancsak 11 órakor startol a könyvtár standjától.

 

A nap folyamán természetesen bővebben is megismerkedhetnek a Nyitott kapuk 2018 résztvevői az egyetemi élettel. Sok-sok, hasznos információt tartalmazó előadást hallgathatnak meg a karok képzéseiről. Huszonöt előadás követi egymást, illetve zajlik párhuzamosan csaknem húsz helyszínen. A sort a főigazgató, dr. Kovács Zsolt tájékoztatója nyitja a felsőoktatási felvételi eljárásról és a felvételi rendszerről, kilenc órától a D1 teremben.

 

Bővebb információkat és a részletes programot egyetemi portálunk felveteli.sze.hu oldalán találhatják meg az érdeklődők. 

Események

Winter Seminar 2021 2021. február 24. 09:00 - 2021. február 26. 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. február 26. - 2021. február 27.
Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.