Újra nyílnak a kapuk a diákok előtt

Ismét kitárja kapuit a Széchenyi István Egyetem. Több ezer középiskolást, szülőket, tanárokat várunk január 10-én a Nyitott Kapuk 2018 rendezvényre, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a karokkal, képzéseinkkel, a kutatási területekkel, hallgatói programokkal, körsétát tehetnek az egyetem és a könyvtár területén, sok érdekes előadást hallgathatnak meg, és még különféle ajándékokhoz is juthatnak. 


A szolgáltató központ csapata, Lőrincz Gergő, Májer Eszter, Jerkovich Brigitta és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Elnöke, Máté Eszter meglepetésekkel is várja a Nyitott Kapuk résztvevőit.

 

Az Egyetemi Szolgáltató Központ és a Hallgatói Önkormányzat immáron hagyományosan, közösen szervezi a Nyitott Kapuk 2018 rendezvényt. A központ vezetője, Májer Eszter lelkes, fiatalokból álló csapatával idén is több ezer résztvevőt vár. A környező megyékből, az ország távolabbi vidékeiről és várhatóan a Felvidékről is érkeznek látogatók, középiskolások, szüleik és tanáraik. A szervezők játékkal is kedveskednek a diákoknak, a standokon és a különböző helyszíneken ugyanis pecséteket lehet gyűjteni. Legalább három, és legfeljebb húsz pecsét kell ahhoz, hogy a látogatók részesüljenek a sokféle ajándékból. A plusz meglepetést pedig (és most le is lepleztük magunkat) az Audi Hungária felajánlása adja, az érdeklődők ugyanis a világhírű gyárba is tehetnek egy különleges kirándulást.

 

A Széchenyi István Egyetem aulájában (Egyetem tér 1.) felállított standoknál a Campus mind a kilenc karával megismerkedhetnek a látogatók. Bemutatkozik az Apáczai Csere János Kar, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, az Egészség- és Sporttudományi Kar, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar és a Művészeti Kar is. Érdekes, hasznos információkat kaphatnak az érdeklődők a különleges kínálatot ajánló Egyetemi Könyvtárról, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központról, az Idegen Nyelvi Oktatási Központról, a Neumann János Informatikai Szakkollégiumról és az Universitas-Győr Nonprofit Kft-ről is.  Akit pedig a kollégiumi ellátás, és a minden igényt kielégítő új, modern kollégiumi épület érdekel, szintén hasznos információkhoz juthat. Ugyanígy megismerkedhetnek a diákok a hallgatói élettel is, hiszen önálló standjuk lesz a hallgatói szervezeteknek, a kutatásnak és a legendás csapatoknak, a SZEnavis Betonkenu, a SZEngine, a SZEnergy Teamnek és az Arrabona Racing Teamnek.

 

Több, egymást követő turnusban megismerkedhetnek az érdeklődők az egyetem jól felszerelt, modern, széleskörű laboratóriumi hálózatával, az alkalmazott mechanikai, a villamosmérnöki, a járműmechatronika és intelligens járművek, a járműdiagnosztikai, a kémiai, a közlekedés szimulációs, a híd, a zajmérés, a mikroszkóp és tribológia laborokkal. Ugyancsak látogatható lesz a SZEngine csapat főhadiszállása is.

 

A látogatóközpont munkatársai egyetemi körsétákat is szerveznek, egymást követően három alkalommal, óránként. Az első séta január 10-én 11 órakor indul az információs pult elől. Ugyanígy az Egyetemi Könyvtárban is körbevezetik a látogatókat. Ott az első körséta ugyancsak 11 órakor startol a könyvtár standjától.

 

A nap folyamán természetesen bővebben is megismerkedhetnek a Nyitott kapuk 2018 résztvevői az egyetemi élettel. Sok-sok, hasznos információt tartalmazó előadást hallgathatnak meg a karok képzéseiről. Huszonöt előadás követi egymást, illetve zajlik párhuzamosan csaknem húsz helyszínen. A sort a főigazgató, dr. Kovács Zsolt tájékoztatója nyitja a felsőoktatási felvételi eljárásról és a felvételi rendszerről, kilenc órától a D1 teremben.

 

Bővebb információkat és a részletes programot egyetemi portálunk felveteli.sze.hu oldalán találhatják meg az érdeklődők. 

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00