Új programokat kínál az evangélikus egyetemi lelkészség

Jézus élete címmel rendez beszélgetős esteket az evangélikus egyetemi lelkészség. Első alkalommal február 18-án, hétfőn este hét órakor várja az érdeklődőket Bogdányi Mária egyetemi lelkész az evangélikus öregtemplom gyülekezeti termében (Petőfi tér 2.) Relaxációs csoportfoglalkozások is lesznek a tavaszi félévben. Vasárnaponként tartják a fiatalok istentiszteletét, és folytatódik az egyéni mentálhigiénés lelkigondozás is.

Győr, 2019. február 15. – SZEhírek, Ny. Cs.

„Jómagam még magyar-könyvtár szakos hallgatóként, elsőévesen vettem részt Jézus életéről szóló beszélgetős esteken. Nagyon megérintettek azok a találkozások akkoriban. Hasonló szervezésébe fogtunk most, mától minden második hétfőn várjuk az érdeklődőket este héttől az evangélikus öregtemplom gyülekezeti termében (Petőfi tér 2.), egészen május végéig” – mondja Bogdányi Mária, a Széchenyi István Egyetem evangélikus egyetemi lelkésze, hozzátéve, hogy egy alapozó, hitbeli, bibliaismereti kurzust terveznek, valóban mindenki előtt nyitott, teázós, sütizős beszélgetős esteket.  

 

A Bogdányi Mária által szervezett programok nemcsak az evangélikus fiatalok számára nyitottak. Fotó: Májer Csaba József

A Győri Evangélikus Egyetemi Lelkészség ugyancsak a tavaszi félévben szervez hat alkalmas, ingyenes csoportfoglalkozást „Relaxáció a mindennapokban” címmel szerdánkén az Apáczai-kar 204-es termében (Liszt Ferenc u. 42.), amelyre március 1-ig várják a jelentkezéseket. A csoporthoz később már nem lehet csatlakozni, hiszen a foglalkozások egymásra épülnek. A résztvevők választ kaphatnak például arra, hogyan lehet megtanulni a stresszkezelést, hogyan lehet vizsgahelyzetben lazítani.

Emellett folyamatosan elérhető az egyéni mentálhigiénés lelkigondozás azok részére, akik a tanulmányaikban megrekedtek, családi vagy egyéb okokból lelkileg segítségre szorulnak. Mindezt a Széchenyi István Egyetem valamennyi hallgatója részére díjmentesen, bizalmasan, kérésre akár anonim módon biztosítják. Bogdányi Mária elmondta, hogy segítséget nyújtanak tanulmányi-, beilleszkedési-, és mentálhigiénés problémák esetén és krízis helyzetekben. A tanácsadáson a diákok a sok nehézséget okozó, vagy megoldhatatlannak tűnő dolgokat, problémákat (magánéleti, családi, párkapcsolati) új megközelítésben foghatják fel, és hatékonyabban birkózhatnak meg velük.

Vasárnaponként pedig Fiatalok istentiszteletére várja a hallgatókat este nyolckor az evangélikus öregtemplomba az egyetemi lelkész, ahol van lehetőség közös zenélésre,  hozhatnak hangszereket is a diákok. Interaktív közösségi együttlétek ezek, tartalmas beszélgetésekkel. 

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00