Új Audi-tanszék a győri egyetemen

(www.nol.hu, 2008. január 26.)

Idén januárban megkezdődött az oktatás a győri Széchenyi István Egyetem tavaly év végén alapított új, "Audi Hungaria belső égési motorok tanszékén". A vállalat és a felsőoktatási intézmény évek óta tart sikeres együttműködésének eredményeképpen jött létre ez a képzési forma. Tanszékvezetőnek a német Mathias Roman Dreyert nevez- ték ki.

A tananyag - melyet az egyetem és az Audi szakemberei közösen dolgoztak ki -, a korszerű terméktechnológiákkal, gyártási folyamatokkal és struktúrákkal foglalkozik. 2008. nyári szemeszterétől már BSC-hallgatókat is fogadnak, az egyetemisták többek között a mechatronika, a gépész- és gépjármű-technológiai szakirányok közül választhatnak. A tanszék német és angol nyelvű tanárok, profeszszorok alkalmazásával többnyelvű oktatást ígér.

Szekeres Tamás, az egyetem rektora szerint ez a képzés a mérnökhallgatóknak vonzó és a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudást kínál. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetője ehhez azt tette hozzá: lehetőségük nyílik arra, hogy a jövő mérnökeinek segítsék átadni a legkorszerűbb ismeretek, ezáltal a gyár tevékenységét bemutassák a tehetséges fiatalokkal, akiket szívesen látnak majd munkatársként is az Audinál.

Események

Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00
Szenátusi Ülés 2019. május 27. 14:00 - 15:00
Jézus élete - Beszélgetős estek 2019. május 27. 19:00 - 21:00