Turizmus

A COVID-KARÁCSONY TURIZMUS NÉLKÜL 4,1 MILLIÁRDBA KERÜL

A karácsony nem csupán egy ünnep a sok közül, sokkal nagyobb készülődés és utazási láz előzi meg Olaszországban ugyanúgy, mint Magyarországon. A 2020-as év Olaszországban is válságos időszak a belföldi és külföldi turizmus számára. Ha figyelembe vesszük, hogy Európán belül Olaszország első turisztikai célpontjai között szerepel, a turizmus a vállalkozások összetett gazdasági rendszerének középpontjában áll, és hogy ezek a vállalkozások jelentős mértékben hozzájárulnak a jóléthez és a foglalkoztatáshoz, akkor egyértelmű, hogy a jelenlegi járványhelyzet egyik nagy vesztese a turizmus.

Kulcsszavak: Covid 19, karácsony, turizmus, helyzetelemzés 

Üzleti SZEmle - 2020. december

Tovább

Járványok, idegenforgalom és globális változások

Az új koronavírus (COVID-19) megjelenése, a globális utazási korlátozások és a „maradj otthon” felszólítások a második világháború óta a legsúlyosabb zavart okozzák a gazdaságban. A nemzetközi utazási tilalmakkal, amelyek a világ népességének több mint 90%-át érintik, valamint a nyilvános összejövetelekre és a közösség mobilitására vonatkozó széles körű korlátozásokkal, a turizmus 2020 márciusában lényegében megszűnt. A légi közlekedésben, utazásokban és szállodai szolgáltatásokban okozott kár jelentős. 

Üzleti SZEmle - 2020. május 

Tovább

Ajánlások a turisztikai ágazat kilábalásához

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) ajánlásokat fogalmazott meg, amelyek segíthetnek a turisztikai ágazatnak a kilábalásban. A szervezet legutóbbi prognózisa szerint a nemzetközi turizmus bevételei 300-450 milliárd dollárral csökkennek idén, globális szinten az ágazat teljesítménye csaknem harmadával eshet vissza. A konkrét ajánlások egyfajta ellenőrző listát adnak az országoknak a lehetséges intézkedésekről, amelyek segítik az ágazatot a munkahelyek megőrzésében és a vállalkozások támogatásában. „Az elsődleges prioritás a foglalkoztatásra és a likviditásra gyakorolt hatások enyhítése, a legsebezhetőbbek védelme és az újraépítés előkészítése”.

Üzleti SZEmle - 2020. április

Tovább

Események

Winter Seminar 2021 2021. február 24. 09:00 - 2021. február 26. 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. február 26. - 2021. február 27.
Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.