Tudásmenedzsment konferenciát rendeznek Győrben

(forrás:www.edupress.hu, 2009.03.18.)
 

A Magyar Tudományos Akadémia Vezetés- és Szervezéstudományi Bizottságának Tudásmenedzsment Albizottsága március 24-én, kedden 9 órától a győri Széchenyi István Egyetemen rendezi Válság van…??! A tudástőkébe fektess be! Az intelligens tőketényező feltételteremtő kezelése, gazdálkodása és felhasználása című szakmai napját. A program levezető elnöke és vitavezetője dr. Kiss Ferenc, az Információs Társadalomért Alapítvány kutatási és fejlesztési igazgatója lesz.

Dr. Józsa László egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánjának köszöntője után dr. habil. Noszkay Erzsébet, a Tudásmenedzsment Albizottság elnöke, majd dr. Kiss Ferenc bemutatja a MTA VSZB TM Albizottságának gyűjteményes kötetét.
Dr. Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, a Boda & Partners ügyvezető igazgatója, menedzsment tanácsadó és TM szakértő a tőke fogalom és az intellektuális tőke kérdéskörét elemzi.

Hóhér a vesztőhelyen… a címe dr. habil. Bencsik Andrea, a győri egyetem egyetemi docense előadásának. Szatmáriné dr. Balogh Mária, a CONVICTUS-CONSULT Szervezetfejlesztő és Vezetési Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, TM szakértő témája: "Hogyan mérjük fel a belső tudáspiacot és tervezzük meg a fejlesztést?".
Dr. Baracskai Zoltán, a Doctus Bt. senior tanácsadója és dr. Velencei Jolán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi docense előadásnak címe: amikor a császár harmadszor ásított… Dr. Mircea Aurel Nitặ, a bukaresti National School of Political and Administrative Studies szakértője az új kor üzleti döntéshozóinak kibővült eszköztárát, az intuíciót mutatja be.

12 órától dr. Farkas Ferenc egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese és dr. Dobrai Katalin, a PTE Vezetési és Szervezési Intézetének egyetemi docense a nonprofit szervezetek tudásmenedzselési sajátosságairól végzett empirikus kutatások tapasztalatairól számolnak be.

A Miskolci Egyetem oktatói, Kiss Anett tanársegéd és dr. Deák Csaba, az Innovációmenedzsment Kooperációs Kutató Központ igazgatója "a szellemi tőke megosztás a kis- és középvállalkozások körében" témáról tartják előadásukat.
14 órától Kriván Miklós, a KTI Kft. e-learning szakértőjének előadása "Web 2 megoldások a TM szolgálatában" címmel kezdődik, majd Szalai Piroska, a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány kutatásvezetője következik "A női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolata" témakörről.

Fellner Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatója "Pollányi tudásfogalma és helye a filozófiatörténetben" címmel tart előadást.

Dr. Kende György, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyetemi tanára, dr. Miskolczi Ildikó, a Szolnoki Főiskola főiskolai docense, dr. Seres György, a ZMNE ny. egyetemi tanára és dr. Fórika Krisztina, a ZMNE adjunktusa "Tanuljunk könnyen, gyorsan - élethosszig, bármikor, bárhol" témakörben vázolják közös munkájuk eredményeit.

Sebastian Eschenbach, az Eisenstadti Főiskola professzora előadásának címe: "Applied Knowledge Management as a Didactical Approach - Reflections on Four Years of Experience at a Transdisciplinary Master’s Program in Austria", majd Günter Koch, a New Club of Paris tagjának "International trends in KM" című előadása és az elnöki összefoglaló zárja a győri tudásmenedzsment konferenciát.

 

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.