A Multifunkciós épület és a Felsőoktatási Ipari Együttműködések Központ kivitelezése

Tisztelt Kollégák!

Tisztelt Hallgatók!


Rektor úr és Kancellár úr kérésére tájékoztatom Önöket, hogy a Széchenyi István Egyetemen a közeljövőben két kiemelkedő fontosságú beruházási projekt veszi kezdetét. A két beruházási projekt hozzájárul ahhoz, hogy intézményünk nemzetközileg elismert XXI. századi egyetemmé válhasson.

A tavasz folyamán megkezdődnek a Multifunkciós épület (K1-es Kollégium) munkálatai, illetve az ősz folyamán a Felsőoktatási Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) épületeinek kivitelezése. A beruházások elindítása az egyetemi élet megszokott mindennapjait az alábbiak szerint befolyásolja a következő egy hónapban: 

  • A héten megtörténik a munkaterület átvétele, a felvonulási konténer bázist a helyszínre telepítik, mobilkerítéssel lehatárolásra kerül a bontásban érintett terület első szakasza. A K2-es kollégiumi épülettől a Mobilis Interaktív Kiállítási Központig építési terület kerül lehatárolásra. A bontás előtti időszakban a Vásárhelyi Pál utcában a forgalom még fenntartható lesz.
  • 2016.04.11-én megkezdődnek a kiscsarnok bontási munkálatai. az építési terület lehatárolása megtörténik a csarnok körüli további területeken (a beton és aszfalt burkolatú sportpályák a kerítéstől, a járdák, a kerékpártároló). Így április közepétől a Vásárhelyi Pál utca építkezés melletti szakasza nem lesz átjárható!
  • A bontási munkákkal egy időben elindulnak a Multifunkciós épület alatt átmenő közművek kiváltási munkái. Május elején megkezdődnek a cölöpalapozási munkálatok, valamint a toronydaruk telepítéséhez szükséges alapozási munkák is.

Mellékletben megtalálják a Multifunkciós épülethez tartozó felvonulás részleteit.

A beruházások menetéről folyamatosan tájékozódhatnak az uni.sze.hu oldalon és a beruházásokhoz kapcsolódó hírleveleken keresztül, valamint egy oktatói-hallgatói fórum keretében a közeljövőben tervezzük a beruházások bemutatását.

Tisztelettel kérjük megértésüket és támogatásukat!

dr. Kovács Zsolt

főigazgató

Széchenyi István Egyetem

Igazgatásszervezési Főigazgatóság