Tiszteletbeli polgári címet is kaptak a diploma mellé

Mintegy félszáz hallgató vehette át diplomáját a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepségén pénteken. Útravalóként többek között az hangzott el, hogy törekedjenek a világ megértésére és teljesedjenek ki tanult szakmájukban.

Mosonmagyaróvár, 2020. február 14. – Hancz Gábor, SZEhírek

„Nem tehetünk mást, mint biztatjuk önöket arra, hogy megszerzett és versenyképes tudásuk birtokában legyenek kitartóak, szorgalmasak, és éljenek az élet nyújtotta lehetőségekkel. Ne féljenek, higgyenek önmagukban, és merjenek felelősséget vállalni családjukért, közösségeikért!” – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra dr. Szalka Éva, a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar dékánja azt a mintegy félszáz hallgatót, aki a pénteki ünnepségen vehette át diplomáját. Voltak köztük, akik az állattenyésztő mérnöki, az élelmiszermérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a környezetgazdálkodási agrármérnöki vagy a mezőgazdasági mérnöki alapképzést, illetve az agrármérnöki, az agrármérnöktanári, az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a mezőgazdasági biotechnológusi, a növényorvosi vagy a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzést teljesítették sikerrel. Néhányan felsőoktatási szakképzést vagy szakirányú továbbképzést végeztek el.

A dékán köszönetet mondott a szülőknek azért, amiért támogatták gyermekük egyetemi tanulmányait. A frissdiplomásokhoz fordulva azt hangoztatta: tudatos döntést kell hozniuk, hogy életük a siker felé haladjon.

 

A hallgatók diplomájuk mellé versenyképes tudást is kaptak.

Az eseményen dr. Árvay István mosonmagyaróvári polgármester utalt rá, hogy a diploma óriási lehetőséget jelent ugyan, de önmagában nem elegendő a boldoguláshoz. Arra biztatta az „ünnepelteket”, hogy törekedjenek a világ megértésére, teljesedjenek ki tanult szakmájukban, használják a legmodernebb technikai eszközöket és kutatási vívmányokat. „Szakmai tudásukra hazai és nemzetközi szinten egyre inkább szükség van és lesz, hiszen Magyarország és Európa olyan kihívásokkal néz szembe, melyekre a modern mezőgazdaság terén felhalmozott tudás hiányában lehetetlen válaszokat adni” – hangsúlyozta. Majd hozzátette: a mosonmagyaróvári önkormányzat 2012-ben úgy határozott, hogy a karon végző minden hallgatónak tiszteletbeli polgári címet adományoz. Az erről szóló oklevelet minden érintett megkapta diplomája mellé.

A végzősök eskütétele után a hallgatók nevében Máté Eszter, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke szólt az egybegyűltekhez, a végzősök nevében pedig Mészáros Zsófia köszönt el. Dr. Kalocsai Renátó, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnökhelyettese beszédében többek között boldogságot, családot és hitet kívánt a hallgatóknak.

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak. Az „Oktatók a Hallgatókért” Díjat Pólyáné dr. Hanusz Borbála, a Növénytudományi Tanszék docense vehette át. Kiemelkedő közösségi tevékenységéért három hallgató – Szabó Gergely, Hermán Zsolt és Mészáros Zsófia – kapott Pro Auditoribus Díjat.

Mészáros Zsófia is Pro Auditoribus Díjat vehetett át.

Események

Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.