Tanári és hallgatói nyílt nap

 Image

A Széchenyi István Egyetem 2007. október 9-én sajtótájékoztatóval egybekötött tanári és hallgatói nyílt napot tartott, amelyen Dr. Szekeres Tamás, az egyetem rektora, Dr. Létray Zoltán, egyetemi docens, az informatikai hálózat felújításának, bővítésének komponensvezetője, Lipi László, az egyetem műszaki osztályvezető-főmérnöke, az építész műterem beruházás projektmenedzsere és Bodrossy Attila, tervező, a egyetem Tervezés tanszékének vezetője tájékoztatta a megjelenteket a az Európai Uniós forrásból 540 millió forinttal támogatott HEFOP projekttel kapcsolatos informatikai  fejlesztésekről és az új „építész műterem” kialakításáról.

A projekt egyik komponense az Egyetem meglévő informatikai hálózatának bővítése és korszerűsítése, amivel alkalmazkodni tud a folyamatosan növekvő felhasználói igényekhez, az új oktatási és tanulási technológiákhoz. Ez a cél a felhasználói végpontok számának emelése és a gerinchálózat kapacitásának, sávszélességének jelentős növelése révén valósul meg.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Egyetem belső kommunikációs lehetőségei bővülnek és felgyorsulnak. A hallgatók korszerűbb, modernebb számítógépeket, monitorokat használhatnak és több helyen férhetnek hozzá a számítástechnikai eszközökhöz. Ezen kívül újabb vezeték nélküli hozzáférési pontokat is létesítenek, amelyek segítségével az internethez lehet csatlakozni az arra alkalmas számítógépekkel. Ez azért is jelentős, mivel a diákok már az interneten keresztül veszik fel tantárgyaikat, és a vizsgákra is ilyen módon jelentkezhetnek.

Az új eszközök nem csak a korábbiak kiváltására szolgálnak majd, hanem segítségükkel a projekt másik komponensének keretében, a volt kompresszorház átalakításával készülő, új építész műterem és „Európa-terem”  is bekapcsolhatóvá válik a meglévő hálózati rendszerbe.

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.