Tájékoztatás a Kórház Megfigyelő Központjáról

Tisztelt Kolléga!

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hoz létre március 23-tól, hétfőtől a K2 kollégium épületében, ahová azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a betegség gyanúja, de nincsenek súlyos tüneteik. Az érintettek regisztrációja az E épületben történik majd, s ha szükséges, mintát is vesznek tőlük. Azok esetében, akiknél indokolt, karantént rendelnek el: választhatnak otthoni karantént, amennyiben azonban ezt nem szeretnék, a kollégiumi szobák egyikében helyezik majd el őket. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Azok, akik súlyosabb tünetekkel érkeznek, illetve akiknek a kollégiumban rosszabbodik az állapotuk, azonnal a kórházba kerülnek. A központ folyamatos orvosi ellátást biztosít 24 órában, egy orvos, négy szakdolgozó, illetve egy adminisztrátor közreműködésével. A kollégiumban elszállásoltak az épületet egészen addig nem hagyhatják el, amíg több negatív tesztet nem produkálnak és láztalanok nem lesznek, így másokkal már csak akkor kerülhetnek újra kapcsolatba, amikor teljesen meggyógyultak.

Mindenkit szeretnénk biztosítani arról, hogy a rendkívüli helyzetben is nagyon fontos intézményünk oktatóinak, munkatársainak és hallgatóinak a biztonsága. Ennek érdekében a kórház és az egyetem kordonokat, valamint tájékoztató táblákat helyez ki, hogy a központba igyekvők csak meghatározott útvonalakat használjanak, és még véletlenül se érintkezzenek kollégáinkkal. Egyetemünk az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektet a takarítási, higiéniai feladatok maradéktalan elvégzésére. Emellett intézményünk – ahogy az az 5. számú rektori-kancellári körlevélben szerepel – lehetővé teszi és támogatja a munkatársak otthoni munkavégzését. Mindazok pedig, akik bemennek dolgozni az egyetem valamely épületébe, másokkal való érintkezés nélkül meg tudják ezt tenni, de ezzel együtt természetesen érdemes betartaniuk a mostani helyzetben különösen fontos higiénés szabályokat.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy az ország minél gyorsabban, minél kevesebb megpróbáltatással jusson túl a járványon. Ehhez egyetemünk ezzel a segítséggel tud hozzájárulni. Reméljük, hogy az átmeneti időszak mielőbb véget ér. Kérjük, bízzanak a kórház szakértelmében, a térség betegeiért és lakosságának egészségéért eddig is nagy felelősséget vállaló munkatársaiban.

A friss információkról folyamatosan tájékoztatjuk Kollégáinkat.

Köszönjük megértését és türelmét!

 

Dr. Földesi Péter   Dr. Filep Bálint
rektor kancellár

 

 

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.