Szívmelengető összefogást hozott az ajándékgyűjtés

„Jó volt látni a kollégák pozitív hozzáállását, segítőkészségét, és a gyerekek felhőtlen örömét” – értékelik az egyetem karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját a kezdeményezők. A Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszék ügyvivői, Nits Lászlóné és Csillag Attila az ünnepek előtt arra kérték a Széchenyi István Egyetem kollektíváját, hogy vegyenek részt nehéz helyzetben lévő gyermekek és családjaik megajándékozásában.

Győr, 2018. január 2. - SZEhírek

Nits Lászlóné és Csillag Attila szervezték az egyetem karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját.

 

„Sokat gondolkodtunk Attilával, hogy kiknek és hova lenne a legjobb eljuttatni a cipős dobozokba gyűjtött ajándékokat. Jó apropót adott, hogy a tanszékünk kiváló kapcsolatot épített ki a Győri Tanoda Klubbal, kézenfekvő volt, hogy az ott lévő gyerekeknek rendezzük ezt a gyűjtést, ami nagyon jól sikerült” – mondja Nits Lászlóné. „A kollégák aktívak voltak, nagy gonddal és szeretettel csomagolták a kiválasztott ajándékokat. A gyerekek kreativitását is segítő rajzeszközöktől, könyvektől, foglalkoztatóktól a ruhaneműkön át a játékokig sok-sok meglepetés került a dobozokba, így végül nemcsak a tanoda gyermekeinek, hanem családjaiknak, testvéreiknek is jutott az ajándékokból” – értékeli nagy örömmel az akciót Andrea.

 

Amikor karácsony előtt készültek az átadásra, autójuk szinte teljesen megtelt a csomagokkal, alig fértek a volán mögé. A tanoda gyermekei pedig az őket segítő, többnyire nyugdíjas pedagógusokkal szép ünnepséget rendeztek az átadáshoz. Jó helyre kerültek a csomagok, és a tanoda projektvezetője, dr. Szakácsné Foki Katalin is nagyra értékelte az egyetemi kezdeményezést, azt, hogy gondoltak rájuk és örömet szereztek a gyerekeknek.

 

„Egy fiatalokból álló győri önkéntes csapat, a Gyerkőc Csoport is részt vett a gyűjtésben, korábban már dolgoztam velük az előző munkahelyemen. Végül körülbelül hetven csomag érkezett az egyetem munkatársaitól és a Gyerkőc Csoporttól. És a sikeren felbuzdulva már a folytatáson gondolkodunk” –kapcsolódik a beszélgetésbe a társszervező Csillag Attila, aki szintén ügyvivőként dolgozik a Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszéken.

 

Családias hangulatú ünnepséggel kötötték össze az ajándékok átadását a Győri Tanoda Klubban.

 

Húsvétra egyedülálló időseknek szeretnének gyűjteni, akik szintén nagy hiányt szenvednek még a legalapvetőbb dolgokban, például takaróban, tisztálkodási eszközökben is, miközben kevesen gondolnak rájuk. És honnan máshonnan jöhetnének az ilyen kezdeményezések, ha nem a szociális tanszékről. Amit egyébként új együttműködés fűz a tanodához. Idén kezdődött a kapcsolat, és nagyon hamar igazolódott, hogy a tanoda kiváló terepintézmény, örömmel fogadják a hallgatókat, és valóban széleskörű gyakorlati munkát biztosítanak a számukra.

 

Magyarországon több száz tanoda teremt kitörési lehetőséget hátrányos helyzetű gyerekeknek. Győrben a Fekete István Iskola ad otthont a képzésnek. A Győri Tanoda Klub dr. Szakácsné Foki Katalin projektvezető irányításával a városból, nagyon különböző élethelyzetekből érkező több tucat, nehéz sorban élő gyermeknek biztosít kellemes tanulási légkört. A cél, hogy alapképességeik fejlődjenek, ne szakadjanak le a többiektől az iskolában és ne hagyják el idő előtt az oktatási rendszert. A tanodák működését az Európai Unió és Magyarország Kormánya egyaránt támogatja. A Széchenyi István Egyetem ajándékgyűjtő akciója pedig a tanoda gyermekeinek karácsonyát tehette szebbé, szeretetteljesebbé.   

 

Zsúfolásig telt az autó a szeretetcsomagokkal. A szervezők azt ígérik, hagyományt teremtenek a jótékonysági akcióból, és a következő felvonásra más Húsvétkor sor krülhet.

 

SZEhírek

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00