Szívmelengető összefogást hozott az ajándékgyűjtés

„Jó volt látni a kollégák pozitív hozzáállását, segítőkészségét, és a gyerekek felhőtlen örömét” – értékelik az egyetem karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját a kezdeményezők. A Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszék ügyvivői, Nits Lászlóné és Csillag Attila az ünnepek előtt arra kérték a Széchenyi István Egyetem kollektíváját, hogy vegyenek részt nehéz helyzetben lévő gyermekek és családjaik megajándékozásában.

Győr, 2018. január 2. - SZEhírek

Nits Lászlóné és Csillag Attila szervezték az egyetem karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját.

 

„Sokat gondolkodtunk Attilával, hogy kiknek és hova lenne a legjobb eljuttatni a cipős dobozokba gyűjtött ajándékokat. Jó apropót adott, hogy a tanszékünk kiváló kapcsolatot épített ki a Győri Tanoda Klubbal, kézenfekvő volt, hogy az ott lévő gyerekeknek rendezzük ezt a gyűjtést, ami nagyon jól sikerült” – mondja Nits Lászlóné. „A kollégák aktívak voltak, nagy gonddal és szeretettel csomagolták a kiválasztott ajándékokat. A gyerekek kreativitását is segítő rajzeszközöktől, könyvektől, foglalkoztatóktól a ruhaneműkön át a játékokig sok-sok meglepetés került a dobozokba, így végül nemcsak a tanoda gyermekeinek, hanem családjaiknak, testvéreiknek is jutott az ajándékokból” – értékeli nagy örömmel az akciót Andrea.

 

Amikor karácsony előtt készültek az átadásra, autójuk szinte teljesen megtelt a csomagokkal, alig fértek a volán mögé. A tanoda gyermekei pedig az őket segítő, többnyire nyugdíjas pedagógusokkal szép ünnepséget rendeztek az átadáshoz. Jó helyre kerültek a csomagok, és a tanoda projektvezetője, dr. Szakácsné Foki Katalin is nagyra értékelte az egyetemi kezdeményezést, azt, hogy gondoltak rájuk és örömet szereztek a gyerekeknek.

 

„Egy fiatalokból álló győri önkéntes csapat, a Gyerkőc Csoport is részt vett a gyűjtésben, korábban már dolgoztam velük az előző munkahelyemen. Végül körülbelül hetven csomag érkezett az egyetem munkatársaitól és a Gyerkőc Csoporttól. És a sikeren felbuzdulva már a folytatáson gondolkodunk” –kapcsolódik a beszélgetésbe a társszervező Csillag Attila, aki szintén ügyvivőként dolgozik a Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszéken.

 

Családias hangulatú ünnepséggel kötötték össze az ajándékok átadását a Győri Tanoda Klubban.

 

Húsvétra egyedülálló időseknek szeretnének gyűjteni, akik szintén nagy hiányt szenvednek még a legalapvetőbb dolgokban, például takaróban, tisztálkodási eszközökben is, miközben kevesen gondolnak rájuk. És honnan máshonnan jöhetnének az ilyen kezdeményezések, ha nem a szociális tanszékről. Amit egyébként új együttműködés fűz a tanodához. Idén kezdődött a kapcsolat, és nagyon hamar igazolódott, hogy a tanoda kiváló terepintézmény, örömmel fogadják a hallgatókat, és valóban széleskörű gyakorlati munkát biztosítanak a számukra.

 

Magyarországon több száz tanoda teremt kitörési lehetőséget hátrányos helyzetű gyerekeknek. Győrben a Fekete István Iskola ad otthont a képzésnek. A Győri Tanoda Klub dr. Szakácsné Foki Katalin projektvezető irányításával a városból, nagyon különböző élethelyzetekből érkező több tucat, nehéz sorban élő gyermeknek biztosít kellemes tanulási légkört. A cél, hogy alapképességeik fejlődjenek, ne szakadjanak le a többiektől az iskolában és ne hagyják el idő előtt az oktatási rendszert. A tanodák működését az Európai Unió és Magyarország Kormánya egyaránt támogatja. A Széchenyi István Egyetem ajándékgyűjtő akciója pedig a tanoda gyermekeinek karácsonyát tehette szebbé, szeretetteljesebbé.   

 

Zsúfolásig telt az autó a szeretetcsomagokkal. A szervezők azt ígérik, hagyományt teremtenek a jótékonysági akcióból, és a következő felvonásra más Húsvétkor sor krülhet.

 

SZEhírek

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.