Szerződés aláírás az Audi Hungaria Motor Kft. és az Egyetem között

(Forrás: www.audi.hu, 2006. december 15. péntek 12:17)

Az Audi Hungaria Motor Kft. és az Egyetem közötti, évekkel korábban létrejött együttműködést 2006. december 11-én ismét megerősítették és szerződéses keretekben rögzítették. Az egyetem Parlament általi megalapításának ötödik évfordulója alkalmából az Egyetem Szenátusa nyilvános ünnepi ülést tartott, amelyen a felek létrehozták az Audi Hungaria SZE Intézetet.

A szerződést az oktatási intézmény részéről Dr. Szekeres Tamás, rektor és Dr. Czinege Imre, a Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpont elnöke, az Audi Hungaria részéről Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Olaf Kupke a személyügyekért felelős ügyvezető igazgató írták alá.

Az intézet alapítása hosszú évek intenzív együttműködésének megkoronázása. A tudástranszfer és a tudományos projektben való együttműködés mindkét fél számára nagyon előnyös.“ – mondta Thomas Faustmann az aláíráskor.

“Az egyetem számára rendkívüli elismerés, hogy az Audi konszern neves partner egyetemeinek sorába léphettünk. Arra törekszünk, hogy hatékonyan közreműködjünk a vállalat által Magyarországon meghonosított csúcstechnológiák fejlesztésében.“ – mondta Szekeres Tamás, az egyetem rektora.

Az intézet alapításával a SZE és az Audi Hungaria Motor Kft. közötti kutatási együttműködés tudatosabbá és rendszerezettebbé válik, a tudományos projektek és a modern kutatások még intenzívebb támogatást kapnak. Az együttműködés hozzájárul a vállalat munkatárs-utánpótlásának biztosításához. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem képzésében nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlatorientáltság, továbbá ez a kapcsolat jó alapot nyújt közös nemzetközi projektekben való részvételre is. Az intézet fő tevékenysége az új anyagok és technológiák fejlesztése, valamint ezen megoldások alkalmazása a motorokban. A kutatás területén az egyetem szakértői már most is intenzíven dolgoznak különböző projekteken, így olyan gyártásirányítási modellen, amely hatékonyabb és rugalmasabb termelést eredményez. Egy másik projekt a megmunkáló és mérési folyamatokat kutatja.

Az új győri intézet az ez év novemberében alapított Audi Hungaria – BME Intézettel együtt belép az AUDI AG német egyetemekkel – így a müncheni Műszaki Egyetemmel, a nürnberg-erlangeni, a stuttgarti és a karlsruhei egyetemekkel valamint az ingolstadti Műszaki Főiskolával folytatott tudományos együttműködés sorába.

Az intézmény és a győri iparvállalat kiváló együttműködésének bizonyítéka, hogy az Audi Hungaria minden évben a Széchenyi Egyetemről érkező végzősöket alkalmazza a legnagyobb arányban a pályakezdők közül.

A Széchenyi István Egyetem mérnök, közgazdász, jogász, diplomás ápoló, szociális munkás és zenetanár képzést folytat. Az egyetem szellemi kapacitása, a tudományos minősítéssel rendelkezők aránya színvonalas kutató-fejlesztő tevékenységre teszi alkalmassá az intézményt. Mindezekből következően az egyetem az országos viszonylatban kiemelkedő fejlettségű Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó intézménye, és szorosan kapcsolódik Budapest után a második legerősebb jövedelem termelési potenciállal rendelkező Győr város és a régió gazdaságához.

Kapcsolódó anyagok:
Galéria az eseményről (Rendezvények > 2006. 12. 11. Egyetemmé válás 5. évfordulója)
Videó a Szenátus üléséről (forrás: Revita TV)
Audi Hungaria Motor Kft. cikke
Győri Hét cikke
Győri Napilap cikke
Győr-online cikke
HírTV cikke
Info Győr cikke
Kék Duna Rádió cikke
Kisalföld cikke
Revita TV cikke

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00