Szerződés aláírás az Audi Hungaria Motor Kft. és az Egyetem között

(Forrás: www.audi.hu, 2006. december 15. péntek 12:17)

Az Audi Hungaria Motor Kft. és az Egyetem közötti, évekkel korábban létrejött együttműködést 2006. december 11-én ismét megerősítették és szerződéses keretekben rögzítették. Az egyetem Parlament általi megalapításának ötödik évfordulója alkalmából az Egyetem Szenátusa nyilvános ünnepi ülést tartott, amelyen a felek létrehozták az Audi Hungaria SZE Intézetet.

A szerződést az oktatási intézmény részéről Dr. Szekeres Tamás, rektor és Dr. Czinege Imre, a Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpont elnöke, az Audi Hungaria részéről Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Olaf Kupke a személyügyekért felelős ügyvezető igazgató írták alá.

Az intézet alapítása hosszú évek intenzív együttműködésének megkoronázása. A tudástranszfer és a tudományos projektben való együttműködés mindkét fél számára nagyon előnyös.“ – mondta Thomas Faustmann az aláíráskor.

“Az egyetem számára rendkívüli elismerés, hogy az Audi konszern neves partner egyetemeinek sorába léphettünk. Arra törekszünk, hogy hatékonyan közreműködjünk a vállalat által Magyarországon meghonosított csúcstechnológiák fejlesztésében.“ – mondta Szekeres Tamás, az egyetem rektora.

Az intézet alapításával a SZE és az Audi Hungaria Motor Kft. közötti kutatási együttműködés tudatosabbá és rendszerezettebbé válik, a tudományos projektek és a modern kutatások még intenzívebb támogatást kapnak. Az együttműködés hozzájárul a vállalat munkatárs-utánpótlásának biztosításához. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem képzésében nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlatorientáltság, továbbá ez a kapcsolat jó alapot nyújt közös nemzetközi projektekben való részvételre is. Az intézet fő tevékenysége az új anyagok és technológiák fejlesztése, valamint ezen megoldások alkalmazása a motorokban. A kutatás területén az egyetem szakértői már most is intenzíven dolgoznak különböző projekteken, így olyan gyártásirányítási modellen, amely hatékonyabb és rugalmasabb termelést eredményez. Egy másik projekt a megmunkáló és mérési folyamatokat kutatja.

Az új győri intézet az ez év novemberében alapított Audi Hungaria – BME Intézettel együtt belép az AUDI AG német egyetemekkel – így a müncheni Műszaki Egyetemmel, a nürnberg-erlangeni, a stuttgarti és a karlsruhei egyetemekkel valamint az ingolstadti Műszaki Főiskolával folytatott tudományos együttműködés sorába.

Az intézmény és a győri iparvállalat kiváló együttműködésének bizonyítéka, hogy az Audi Hungaria minden évben a Széchenyi Egyetemről érkező végzősöket alkalmazza a legnagyobb arányban a pályakezdők közül.

A Széchenyi István Egyetem mérnök, közgazdász, jogász, diplomás ápoló, szociális munkás és zenetanár képzést folytat. Az egyetem szellemi kapacitása, a tudományos minősítéssel rendelkezők aránya színvonalas kutató-fejlesztő tevékenységre teszi alkalmassá az intézményt. Mindezekből következően az egyetem az országos viszonylatban kiemelkedő fejlettségű Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó intézménye, és szorosan kapcsolódik Budapest után a második legerősebb jövedelem termelési potenciállal rendelkező Győr város és a régió gazdaságához.

Kapcsolódó anyagok:
Galéria az eseményről (Rendezvények > 2006. 12. 11. Egyetemmé válás 5. évfordulója)
Videó a Szenátus üléséről (forrás: Revita TV)
Audi Hungaria Motor Kft. cikke
Győri Hét cikke
Győri Napilap cikke
Győr-online cikke
HírTV cikke
Info Győr cikke
Kék Duna Rádió cikke
Kisalföld cikke
Revita TV cikke

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.