Szerdán zárult a tudományos verseny

(Forrás: www.gyor.hu)
 
Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta, Győr számára kiemelt jelentősséggel bír az egyetem, az ott folyó oktatás, a tudásipar fejlesztése, támogatása. Gazdaságunk szempontjából nélkülözhetetlen, hogy minél több jól képzett szakember kerüljön ki a felsőoktatásból. Hozzátette, Győr elsősorban az autóipari, így a műszaki fejlesztésekben érdekelt, de természetesen a gazdaság többi ágában is jó szakemberekre van szükség, mindemellett pedig fontos, hogy a város megtartsa ezeket a képzésből kikerülő fiatal szakembereket.

Dr. Szekeres Tamás, az egyetem rektora elmondta, a díjazottak mellett azok is dicséretet érdemelnek, akik most nem kapnak díjat, de sikeresen szerepeltek a rendezvényen. Dr. Kulcsár Béla, az Országos Tudományos Diákköri Tanács szakmai bizottságának elnöke hozzátette, az előadásokkal kapcsolatban pozitívak a benyomásai, mert azok a gazdaság, az ipar fejlődését, egyúttal az ember életminőségének javítását célozták.

A díjakat dr. Koren Csaba egyetemi tanár, rektorhelyettes, és dr. Kulcsár Béla adta át.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia a fővédnöke a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 rendezvényének. Ezek közül Műszaki Tudományi Szekciót a győri Széchenyi István Egyetemen rendezték, ahol 30 egyetem hallgatói 22 tagozatban mintegy 270 pályaművet mutattak be.
 
A tagozatok témái között szerepelt számítástechnika, robottechnika, logisztika, anyagtudomány, geotechnológia, energetika, hőtani és áramlástani folyamatok, építészet, gépgyártástechnológia, képlékenyalakítás, közlekedésépítés, mérnöki pedagógia, dinamika, vízépítés és környezetvédelem.

A legtöbb dolgozattal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki Főiskola és a házigazda győri egyetem nevezett a műszaki tudós-jelöltek kétévente sorra kerülő versenyére. Legközelebb, 2009-ben Miskolcon rendezik az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekciójának programjait.

Események

Szenátusi Ülés 2020. május 25. 14:00 - 16:00
Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00