SZEngine - Partneri Nap

Szeptember 20. szerda este a SZEngine Hallgatói Motorfejlesztő Csapat egy rövid prezentáció keretében bemutatta a 2017-es versenyszezont, annak eredményeit, tapasztalatait és élményeit.

A rendezvényen Légrádi Gergely a SZEngine konstrukciós vezetője és Kun János az Arrabona Racing Team csapatának vezetője foglalta össze a két hazai verseny, a Formula Student East és a Formula Student Hungary, továbbá a cseh és a német verseny, a Formula Student Czech Republic és a Formula Student Germany eredményeit.

 

Légrádi Gergely, a SZEngine csapatának konstrukciós vezetője.

 

Kun János, az Arrabona Racing Team csapatvezetője

Röviden összefoglalva:

A Formula Student nem csak egy versenysorozat, annál sokkal több. A Formula Student egy nagy család, melynek rengeteg országból rengeteg tagja van. Egy ilyen család részét képezni igazán felemelő érzés, mivel ez a család a bajban megsegít és az örömödnek veled együtt örül. A 2017-es versenyszezon kiváló példa volt erre. A SZEngine és az ART együttműködésének második versenyszezonja nem indult felhőtlenül, hiszen a magyarországi East versenyen, majd a csehországi versenyen sem tudta a csapat teljesíteni az utolsó, az Endurance versenyszámot technikai okok miatt. Ez a versenyszám rengeteget számít a pontozásban és ez alapján tudják meghatározni a versenyautó üzemanyag-fogyasztását, mely szükséges az Üzemanyag-hatékonyság rangsorolásához. Habár az Endurance minden csapat számára kritikus versenyszám, megesik hogy a topcsapatok közül is sokan kiesnek, mégis fájó volt egymás után két versenyen sem tudni teljesíteni. Ezekben a nehéz időkben sem hazudtolta meg magát a Formula Student. A többi csapat a problémák felmerülésekor egyből felajánlotta a segítségét, eszközeit, alapanyagait, hogy a hibákat ki lehessen küszöbölni, mely a sikertelenségek után derűt és reményt hozott a győri csapat számára. És ez az amiről a Formula Student valójában szól. Az egységről, a tudás és a segítség egymással való megosztásáról, hiszen együtt gyorsabban és hatékonyabban tudnak fejlődni. A harmadik, Európa legrangosabb versenyén a Formula Student Germany-n már sikerrel tudta teljesíteni a csapat az összes versenyszámot, az Endurance sem jelentett akadályt, így az eredményhirdetést bizakodva várták és mint kiderült nem is hiába: a 65 belső égésű motorral versenyző csapat közül a Széchenyi István Egyetem csapata 15. helyen tudott végezni és mindemellett az Üzemanyag-hatékonysági versenyszámban topcsapatokat megelőzve az előkelő 2. helyen végzett. A csapat sikerekkel és élményekkel gazdagodva tért haza és állt neki az utolsó, a Formula Student Hungary versenyének, melyet idén a győri Széchenyi István Egyetemen rendeztek meg. A csapat itt is kiválóan teljesített, de biztonsági okokból a dinamikus versenyszámoktól vissza kellett lépnie, viszont a statikus versenyszámokban összesítésben 3. helyezett lett, ami bizonyítja az ART és a SZEngine csapattagjainak felkészültségét, kommunikációs- és prezentációs képességeit. Összességében a két csapat együttműködése idén is olyan sikereket hozott, melyre büszkén gondolhatnak. Az összegyűjtött tapasztalatok pedig nagyban hozzájárulnak, ahhoz hogy az akadályokat még hatékonyabban tudja venni a két csapat, melyet eggyé kovácsol a közös célok elérése.

A prezentáció után Légrádi Gergely megköszönte a szponzorok, partnerek egész éves segítségét és támogatását, mely nélkül ez az egész nem valósulhatott volna meg.

A köszönet végén bemutatta a SZEngine Hallgatói Motorfejlesztő Csapat új vezetőségét, Gyuris Attilát és Kovács Kristófot, az új konstrukciós vezetőket, és Györkös Szabolcsot, a management részleg új vezetőjét.

 

(balról jobbra) Kovács Kristóf, Gyuris Attila és Györkös Szabolcs a vezetőség új tagjai Légrádi Gergely mellett

Ezek után a vendégeknek állófogadással kedveskedtek a Belső Égésű Motorok Tanszék aulájában, mely során cégek képviselői és a csapat tagjai között egy kötetlen beszélgetésre nyílt alkalom.

 

 

 

 

 

 

 

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00