SZEngine - Partneri Nap

Szeptember 20. szerda este a SZEngine Hallgatói Motorfejlesztő Csapat egy rövid prezentáció keretében bemutatta a 2017-es versenyszezont, annak eredményeit, tapasztalatait és élményeit.

A rendezvényen Légrádi Gergely a SZEngine konstrukciós vezetője és Kun János az Arrabona Racing Team csapatának vezetője foglalta össze a két hazai verseny, a Formula Student East és a Formula Student Hungary, továbbá a cseh és a német verseny, a Formula Student Czech Republic és a Formula Student Germany eredményeit.

 

Légrádi Gergely, a SZEngine csapatának konstrukciós vezetője.

 

Kun János, az Arrabona Racing Team csapatvezetője

Röviden összefoglalva:

A Formula Student nem csak egy versenysorozat, annál sokkal több. A Formula Student egy nagy család, melynek rengeteg országból rengeteg tagja van. Egy ilyen család részét képezni igazán felemelő érzés, mivel ez a család a bajban megsegít és az örömödnek veled együtt örül. A 2017-es versenyszezon kiváló példa volt erre. A SZEngine és az ART együttműködésének második versenyszezonja nem indult felhőtlenül, hiszen a magyarországi East versenyen, majd a csehországi versenyen sem tudta a csapat teljesíteni az utolsó, az Endurance versenyszámot technikai okok miatt. Ez a versenyszám rengeteget számít a pontozásban és ez alapján tudják meghatározni a versenyautó üzemanyag-fogyasztását, mely szükséges az Üzemanyag-hatékonyság rangsorolásához. Habár az Endurance minden csapat számára kritikus versenyszám, megesik hogy a topcsapatok közül is sokan kiesnek, mégis fájó volt egymás után két versenyen sem tudni teljesíteni. Ezekben a nehéz időkben sem hazudtolta meg magát a Formula Student. A többi csapat a problémák felmerülésekor egyből felajánlotta a segítségét, eszközeit, alapanyagait, hogy a hibákat ki lehessen küszöbölni, mely a sikertelenségek után derűt és reményt hozott a győri csapat számára. És ez az amiről a Formula Student valójában szól. Az egységről, a tudás és a segítség egymással való megosztásáról, hiszen együtt gyorsabban és hatékonyabban tudnak fejlődni. A harmadik, Európa legrangosabb versenyén a Formula Student Germany-n már sikerrel tudta teljesíteni a csapat az összes versenyszámot, az Endurance sem jelentett akadályt, így az eredményhirdetést bizakodva várták és mint kiderült nem is hiába: a 65 belső égésű motorral versenyző csapat közül a Széchenyi István Egyetem csapata 15. helyen tudott végezni és mindemellett az Üzemanyag-hatékonysági versenyszámban topcsapatokat megelőzve az előkelő 2. helyen végzett. A csapat sikerekkel és élményekkel gazdagodva tért haza és állt neki az utolsó, a Formula Student Hungary versenyének, melyet idén a győri Széchenyi István Egyetemen rendeztek meg. A csapat itt is kiválóan teljesített, de biztonsági okokból a dinamikus versenyszámoktól vissza kellett lépnie, viszont a statikus versenyszámokban összesítésben 3. helyezett lett, ami bizonyítja az ART és a SZEngine csapattagjainak felkészültségét, kommunikációs- és prezentációs képességeit. Összességében a két csapat együttműködése idén is olyan sikereket hozott, melyre büszkén gondolhatnak. Az összegyűjtött tapasztalatok pedig nagyban hozzájárulnak, ahhoz hogy az akadályokat még hatékonyabban tudja venni a két csapat, melyet eggyé kovácsol a közös célok elérése.

A prezentáció után Légrádi Gergely megköszönte a szponzorok, partnerek egész éves segítségét és támogatását, mely nélkül ez az egész nem valósulhatott volna meg.

A köszönet végén bemutatta a SZEngine Hallgatói Motorfejlesztő Csapat új vezetőségét, Gyuris Attilát és Kovács Kristófot, az új konstrukciós vezetőket, és Györkös Szabolcsot, a management részleg új vezetőjét.

 

(balról jobbra) Kovács Kristóf, Gyuris Attila és Györkös Szabolcs a vezetőség új tagjai Légrádi Gergely mellett

Ezek után a vendégeknek állófogadással kedveskedtek a Belső Égésű Motorok Tanszék aulájában, mely során cégek képviselői és a csapat tagjai között egy kötetlen beszélgetésre nyílt alkalom.

 

 

 

 

 

 

 

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.