Szekeres Tamás újra indul a rektori címért

(http://www.gyorinap.hu/, 2008. január 2.)

A győri Széchenyi István Egyetem rektora, dr. Szekeres Tamás lapunkkal osztotta meg elsőként, hogy indul az új ciklusra szóló vezetői pályázaton. Három nap múlva, csütörtökön beadja pályázatát.

Hosszú ideig tartott a találgatás: a Széchenyi István Egyetem rektora, dr. Szekeres Tamás él-e azzal a jogszabályi változás következtében előállt lehetőséggel, hogy 65 éves kora ellenére még egy ciklusra megpályázhatja saját rektori székét.

Bár korábbi interjúiban jelezte: szeretne több időt tölteni családja körében, de most mégis úgy tűnik, erős volt kollégáinak, és a város több, meghatározó személyiségének, politikusoknak az ösztönzése, hogy vállalja még egy ciklusra annak az egyetemnek a vezetését, melynek létrehozásáért talán a legtöbbet tette.

Az egyetemi szenátus fog majd dönteni arról, hogy a pályázók közül kit választanak meg rektornak. Bár a minisztérium korábban megmásította a szenátus javaslatát, miszerint csakis egyetemen belüli személy pályázhasson, azt Győrben senki nem tartja valószínűnek, hogy a siker legkisebb reményében akár csak induljon is külsős személy.

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.