Széchenyisek elismerései - Pro Scientia Aranyérem, Mestertanár Aranyérem, Kiváló TDK Szervező Díj

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia zárása alkalmából rendezett ünnepi ülésen 2017. november 20-án a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor a Pro Scientia és a Mestertanár Aranyérem elismerések átadására. A díjakat Balog Zoltán miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, a 2017-es OTDK kiemelt támogatója adták át.

Három kollégánk nyerte el a Mestertanár Aranyérem díjat:

Dr. Gulyás László (MÉK)

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta (KGYK)

Prof. Dr. Stumpf István (DFK)

Egyetemünk két hallgatója nyerte el a Pro Scientia Aranyérmet:

dr. Csitei Béla (DFK), állam- és jogtudomány

Tóth Eliza Eszter (ESK), sporttudomány

 

Mestertanár Aranyérem

A „Mestertanár Aranyérem” cím a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett, legalább tíz éven át folytatott kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkáért adományozott elismerés. A kitüntetésben részesülők az Aranyérmet díszdobozban elhelyezve veszik át, amelyhez egy kisméretű aranyozott kitűző is tartozik. A díjat és a kitüntetés odaítéléséről szóló, díszmappában elhelyezett oklevelet az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az oktatásért felelős miniszter adta át.

 

Pro Scientia Aranyérem

A „Pro Scientia Aranyérem” a tudományos diákköri tevékenységet folytató, kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére az OTDT által létrehozott díj. A díjra benyújtott pályázat előfeltétele az OTDK-n elért első helyezés, de az Aranyérem nem csupán egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adta át a díjat a kitüntetett fiataloknak. A kitüntetésben részesülők az Aranyérmet díszdobozban elhelyezve veszik át, amelyhez egy kisméretű, az érem főmotívumát tartalmazó, aranyozott-tűzzománc kitűző is tartozik. Az érem odaítéléséről szóló, díszmappában elhelyezett oklevelet az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az oktatásért felelős miniszter írja alá.

 

Ugyanaznap délután került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a 2017-es OTDK szervezőinek további elismerésére, a felsőoktatási intézményekben és karaikon folyó tudományos diákköri tevékenységet szervező munkatársak elismerésérére alapított díj átadására.

Kiváló TDK Szervezői Díjban részesült:

Dr. Halbritter András (SZE AK)

Dr. Lőrincz Ildikó (SZE AK)

Dr. Zsédely Eszter (SZE MÉK)

 

Gratulálunk díjazott Hallgatóinknak és Oktatóinknak!

 

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.