Széchenyis lányok asztalitenisz sikere a MEFOB-on

Egyéniben, párosban és csapatban is elhozták az aranyérmet a Széchenyis lányok a Pécsen rendezett Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság asztalitenisz versenyéről. Bálint Brigitta egyéniben első, Szollár Zsófia pedig harmadik lett, a páros és a csapatos versenyt egyaránt megnyerték, ez pedig azt jelentette, hogy az összesített ponttáblázatban is előkelő 2. helyre került az egyetem.

Győr, 2018. május 3. – SZEhírek

A MEFOB-os eredményhirdetés után pirosban a Széchenyi-egyetem kiválóságai, Bálint Brigitta és Szollár Zsófia.

Bálint Brigitta az alap és a mesterképzést is a Széchenyi István Egyetemen végezte, idén vehette át a diplomáját, azóta a Pályázati Irodán dolgozik. A MEFOB szabályai szerint az államvizsga évében még lehet indulni a bajnokságon, ezért lehetett ott Pécsen. Magyargencsen, a testnevelő tanára bíztatására kezdett pingpongozni az általános iskolában. Később egyesületet is alapítottak, és feljutottak egészen az NB I-ig. Amikor felvették az egyetemre, megkeresték a Győri Elektromostól. Átigazolt, és tavalyig ott játszott. Most pedig Club Aréna Sportközpont NB-I-es csapatát erősíti Szollár Zsófiával együtt. Zsófi igazságügyi igazgatási szakon tanul a Széchenyi jogi karán. Otthon, édesapja figyelt fel rá, hogy milyen tehetséges a pingpongban. Ő is az Elektromosba igazolt, tavaly óta játszik Brigittával együtt a Club Arénában.

A MEFOB-on hajszálon múlt, hogy nem ők ketten játszották az egyéni döntőt, Zsófi az utolsó oda vezető meccsen, a négy között kapott csak ki. A páros még nagyobb izgalmakat hozott. A döntőben már 2:0-ra elhúzott az ellenfél, onnan sikerült fordítaniuk.

Óriási bravúr ez Trencsényi Tibor, a SZESE asztalitenisz szakosztályának vezetője szerint. Tibor is a Pályázati Irodán dolgozik, munkatársa Brigittának, és természetesen ő is versenyszerűen játszik, a SZESE NB-III-ban és a megyei bajnokságban szereplő csapatában. A MEFOB-on már nem indulhat, öccse, Márk viszont ott lehetett, el is hozta a III. helyet az amatőr kategóriában.

A SZESE asztalitenisz szakosztálya hallgatói és versenysporttal egyaránt foglalkozik. Minden csütörtökön esténként az egyetemi edzőcsarnokban a hallgatók használhatják a szakosztály asztalait. A Petz-iskola tornatermében vannak a szakosztályedzések  a Győri Elektromos Egyesülettel kötött megállapodás szerint. Délutánonként vagy az utánpótlásnak, vagy az igazolt játékosoknak tartanak edzéseket. Húsz igazolt sportoló játssza aktívan az asztaliteniszt a SZESE szakosztályában. Brigitta és Zsófia természetesen az egyetem színeiben is versenyeznek, az NB-I-es szint azonban külső egyesülethez köti őket.

A MFEFOB-on a lányok mellett a fiúk, Kocsis Szürke Szabolcs, Demeter Hunor, Orosz Sándor, Trencsényi Márk is indultak Széchenyis színekben. Nekik most nem sikerült a bravúr.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.