SZE Napok 2010-ben is!

(www.hircity.hu, 2010. 03.25)

A hagyományok mellett, újdonságok is helyet kaptak a győri egyetem „SZE Napok 2010” rendezvény-sorozatának programjain. Április 10-14-ig, a komoly, a szórakoztató, a sport, és a zenei programok sora, valamint fotópályázat várja a város egyetemistáit, fiataljait.
A győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület ezúttal is Győr városával közösen, egyeztetetten szervezte és ajánlja az öt nap rendezvényeit – mondta el Ulrichné Papp Euridiké főszervező. A fő helyszín most is a "Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub (9026 Győr, Kálóczy tér 6.) lesz.

A nyitóprogram immár hagyományosan a CAMPUS Kupa lesz április 10-én, szombaton. A 8 órakor kezdődő ügyességi és szlalomverseny helyszíne most az ETO Park, s óránként ingyenes buszjáratok viszik oda a kampuszról az egyetemistákat. A győri egyetem Formula Student SZEngine motorfejlesztői és a társcsapat, a Bécsi Műszaki Egyetem csapata közös kiállításon mutatkoznak be. Április 11-én, vasárnap élő koncertek és zenei műsorok várják az érdeklődőket. Április 12-én, hétfőn 10 órától dr. Gardó Sándor szülész-nőgyógyász professzor, egyetemi tanár a szexualitás zavarairól tart előadást, majd elkezdődik a 24 órás palacsintasütés. A cél az eddigi rekord, a 10 ezer darabnál több palacsinta elkészítése. A Karrier és élettanácsadás program keretében a céltudatosság és a tapasztalatszerzés fontosságáról Rónaszéki Balázs, az AUDI Hungaria Motor Kft. HR munkatársa 14 órától tart tájékoztatót.

Április 13-án, kedden 13 órakor indul a nagy hagyományú püspökerdei futás. A rajtvonalnál és a célnál a rektorral az élen több egyetemi vezetőt is láthatnak az előzetes hírek szerint a versenyzők. A Civil Esélyenlőségi Programok 10 órától 16 óráig a VIP teremben várják az érdeklődőket. A hallgatók a hátrányos helyzetben élő, gyakran előítéletekkel, sztereotípiákkal küszködő emberek problémáit ismerhetik meg. A Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör 15.30 órakor a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban Tasnádi István: Finito című művét adja elő.

Április 14-én, szerdán a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet vezető oktató – Alszászy Gábor (zongora), dr. Kecskés Mónika (orgona), Déri György (gordonka), Kalló Zsolt (hegedű), Markovics Erika (ének) zenei koncertre várják az egyetem hallgatóit a Kossuth utcai hangversenyterembe.

A testedzés szokásos színterein tartandó színes sportprogramok – rugóláb torna, asztalitenisz, tollaslabda, sakk, streetball, maratoni aerobic, íjászat, hip-hop, lábtenisz, paintball, lépcsőfutás, foci, squas, falmászás – mellett a rendezvény-sorozat napjain az egyetemi étteremben újra hallható lesz a hallgatói közreműködéssel szervezett „Jó ebédhez szól a nóta” műsor.

A jelentős kedvezményt adó heti karszalagot diákigazolvánnyal vagy Győr kártyával a kampuszon, az info házba 3.900 Ft-ért már ezekben a napokban, de csak március 31-ig vásárolhatják meg az érdeklődők. A karszalag ára bónusz programokat, például a Dumaszínház előadását, több filmvetítést és a bográcspartyn való részvétel lehetőségét is tartalmazza.

Események

Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00
Szenátusi Ülés 2019. május 27. 14:00 - 15:00
Jézus élete - Beszélgetős estek 2019. május 27. 19:00 - 21:00