SZE hírek 2015/18. hét

A tartalomból...
 • Ünnepi nyitvatartás 2015. május 1-3. (KH hírek)
 • Könyvbemutató - A kukoricatermesztés optimalizálása (Tudományos hírek)
 • Meghívó a jövő mobilitása előadássorozatra (6. előadás) (Rendezvények)
 • Lányok Napja rendezvénysorozat a SZE-n (Rendezvények)
 • Szabad-e diszkrimiálni? Állampolgárság az EU (nemzetközi) magánjogában (Rendezvények)
 • Kari győzelem a XII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • Fafúvós kamaracsoportunk sikere a debreceni versenyen (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • Kazinczy - Szép magyar beszéd verseny - nyerteseink (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • Fuvolistáink sikere Dombóváron (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • (Kulturális események)
 • Siska Ádám jótékonysági zongora hangversenye (Kulturális események)
 • Ideiglenes forgalomkorlátozás (MEFI hírek)
 • Elkészült a Mondd el a véleményed! 2015 esszékötet (Egyéb)

KH hírek

Ünnepi nyitvatartás 2015. május 1-3.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a május 1-jei munkaszüneti napra való tekintettel a Széchenyi István Egyetem tanulmányi és igazgatási épületei május 1. és 3. között zárva tartanak. Ezen időszakban csak a J épület portája, a belső kollégium K3-as portája, illetve a külső kollégium S épületének portája tart nyitva. Megértésüket köszönjük.


Tovább olvasom

Tudományos hírek

Könyvbemutató - A kukoricatermesztés optimalizálása

A Széchenyi István Egyetem munkatársai könyv formájában foglalták össze az AgroDAT.hu projekt (http://agrodat.hu/hirek/sajto/sajtokozlemeny-2014-03-11/) első évének végén, az első szakaszban végzett elemző és fejlesztő munka eredményét. A könyvet dr. Papp Ilona dékán és a szerzők 2015. április 30-án, csütörtökön 13 órakor az Új Tudástér 114-es termében (aula, földszint) mutatják be.


Tovább olvasom

Rendezvények

Meghívó a jövő mobilitása előadássorozatra (6. előadás)

A hatodik előadás 2015.04.30-án a a Belső Égésű Motorok Tanszék aulájában (47° 41’ 43” N, 17° 37’ 40” E), 17.00 órától kerül megrendezésre. Téma: RDE – A Game Changer?Előadó: Wanker, Roland (AVL Graz).


Tovább olvasom

Lányok Napja rendezvénysorozat a SZE-n

2015. április 23-án került megrendezésre a Széchenyi István Egyetemen a Nők a Tudományban Egyesület szervezésében a Lányok Napja rendezvénysorozat, 28 vendég középiskolás lány részvételével. A rendezvény célja az volt, hogy a középiskolás lányokat megismertessük a műszaki-természettudományi pálya szépségeivel és kihívásaival, s megmutassuk, hogy a férfiasnak kikiáltott szakmákban is van helye a nőknek.


Tovább olvasom

Szabad-e diszkrimiálni? Állampolgárság az EU (nemzetközi) magánjogában

A Nemzetközi Köz- és Magánjogi Tanszék meghívására 2015. április 24-én előadást tart Karunkon Ziegler Dezső Tamás PhD (MTA TK JTI, ELTE TáTK) "Szabad-e diszkrimiálni? Állampolgárság az EU (nemzetközi) magánjogában" címmel. A rendezvény plakátja innen, az előadás diasora pedig innen tölthető le.


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Kari győzelem a XII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen

A hazai egyetemek jogi karainak hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a XII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen, amelynek a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem adott otthont 2015. április 24-én, pénteken. A karokat háromfős csapatok képviselték. Egyetemünket Csitei Béla, Gede Kornélia és Pődör Lea képviselték, kísérőjük dr. Trenyisán Máté PhD-hallgató, felkészítő tanáruk dr. Ferencz Jácint, a Kereskedelmi, Agrár- és Munkajogi Tanszék adjunktusa volt. Az összetett versenyt a Széchenyi Egyetem csapata nyerte, Pődör Lea pedig az egyik egyéni első helyezést, a legjobb alperesnek járó díjat is magával hozta GyőrbeCsitei Béla (II. helyezett bíró) és Gede Kornélia (II. helyezett felperes) szintén az egyéni versenyben is a díjazottak között volt.


Tovább olvasom

Fafúvós kamaracsoportunk sikere a debreceni versenyen

Az április 11-én Debrecenben tartott Országos Fafúvós Kamaraversenyen a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet kamaracsoportja a 3. helyen végzett. Gratulálunk! A kamaracsoport összeállítása: Wéhner Ágnes – fuvola, Kiss Dominik – oboa, Soleczki Szilárd – klarinét, Marót Boglárka – fagott, Pőcz Ákos – kürt.


Tovább olvasom

Kazinczy - Szép magyar beszéd verseny - nyerteseink

Április 24-én Esztergomban került megrendezésre a felsőoktatási intézmények Szép magyar beszéd versenye, amelyen szép eredménnyel szerepeltek a Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar hallgatói.  Versenyzőink kiválóan szerepeltek: a verseny nyertese, első helyezettje Háromszéki Bence Áron első éves hallgatónk lett, míg Antal Orsolya a 7. helyezést érte el.


Tovább olvasom

Fuvolistáink sikere Dombóváron

A Zeneiskolai Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok II. Országos Versenyén Dombóváron a kamarazene kategóriában a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet volt és jelenlegi növendékeiből alakult Flautett fuvolanégyes megosztott első díjat kapott. A kvartett tagjai: Ernyei-Balogh Júlia, Kovács Kinga, Réman Zsófia, Szarvas Anna.


Tovább olvasom

Kulturális események

A Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara és az Észt Intézet tisztelettel meghívja Önt az "50 ház" című kiállítás megnyitjára, május 5-én 18 órára a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér épület galériájába. A kiállítást megnyitja Dr. Bereczki András, Észtország tiszteletbeli főkönzulja és Fodróczy József a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara elnökségi tagja, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense. További információ a kiállítás meghívóján olvasható. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.


Tovább olvasom

Siska Ádám jótékonysági zongora hangversenye

2015. április 30-án, csütörtökön 19 órakor Siska Ádám jótékonysági zongora hangversenye lesz az Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga, Kossuth u. 5).A műsor: J.S.Bach: Kétszólamú invenciók, Négy dal: Dvorák: Kdyz mne stara.., Liszt: Freudvoll und Leidvoll, Fauré: Aprés un réve, Grieg: Ein Traum, Rachmaninov: Morceaux de fantasie op.3. Közreműködik: Drahos Evelin - szoprán. A művész a hangverseny bevételét a "Legyen a zene mindenkié" alapítvány javára, a Liszt Ferenc Zeneiskola tehetséges növendékeinek támogatására ajánlja fel.


Tovább olvasom

MEFI hírek

Ideiglenes forgalomkorlátozás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.05.09-én, szombaton 7,00-órától -15,00 óráig az Egyetem területén a Hédervári  út felőli bekötő úton ideiglenes forgalomkorlátozás lesz, aszfaltozás végett. Megértésüket köszönjük!


Tovább olvasom

Egyéb

Elkészült a Mondd el a véleményed! 2015 esszékötet

Megjelent a nagysikerű Mondd el a véleményed! című pályázat írásműveit magába foglaló esszékötet elektronikus kiadása. Az immár második alkalommal meghirdetett pályázatra 33 esszé érkezett többek között Budapestről, Debrecenből, Esztergomból, Zalaegerszegről, Miskolcról, Nyíregyházáról, Szegedről, melyek közül a legjobb pályamunkákat mind elektronikus, mind pedig nyomtatott formában megjelenteti a Batthyány Lajos Szakkollégium.


Tovább olvasom

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00