SZE hírek 2015/16. hét

A tartalomból...
  • „Mindennapi pénzügyeink” című konferencia (Rendezvények)
  • Thomas Sigi:Humán tőke - Generációs perspektíva és alapok a munkatársak modern vezetéséhez (Rendezvények)
  • Püspökerdei futás - SZEN 2015 (Rendezvények)
  • Véradás a SZEN-en (Egyéb)
  • Hangverseny Sári József tiszteletére (Kulturális események)
  • Győri hallgató kapott Vásáry Tamás Ösztöndíjat (Díjak/Elismerések/Kinevezések)

Rendezvények

„Mindennapi pénzügyeink” című konferencia

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank, és a Diákhitel Központ Zrt. közreműködésével, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának szervezésében tisztelettel meghívja az Egyetem hallgatóit a „Mindennapi pénzügyeink"című konferenciára. Időpont: 2015. április 16. 11.00-13.00 óráig. Helyszín: Széchenyi István Egyetem,Egyetem tér 1., E épület G előadó terem.


Tovább olvasom

Thomas Sigi:Humán tőke - Generációs perspektíva és alapok a munkatársak modern vezetéséhez

A munkavállalók elkötelezettsége és lelkesedése elengedhetetlen feltétele egy multinacionális vállalat sikeres működésének. De mi motiválja a munkavállalókat, hogy teljesítményükkel és innovációs készségükkel nap, mint nap hozzájáruljanak a vállalat fejlődéséhez? Mi a szerepe ebben a vezetőknek és menedzsmentnek? - Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik Prof. h.c. Sigi, az AUDI AG Igazgatótanácsának személyügyekért és szociális ügyekért felelős tagjának, munkaügyi igazgatójának a „Humán tőke - Generációs perspektíva és alapok a munkatársak modern vezetéséhez" című előadásában 2015. április 28-án.


Tovább olvasom

Püspökerdei futás - SZEN 2015

A verseny az egyetem hagyományos futóversenye, ugyanakkor a részvétel lehetősége a külső érdeklődők számára is lehetséges. Táv: 5,6 km (egy „klasszikus" nagy Püspökerdő-kör). Rajt és cél: az egyetemi kollégium mögött, a Mosoni-Duna töltésén. Rajt időpont: április 22., szerda, 15.30. Nevezési díj: külön nevezési díj nincs. Különdíjban részesül: legjobb oktató, legjobb hallgató, legsportosabb tanszék, legsportosabb szervezeti egység.


Tovább olvasom

Egyéb

Véradás a SZEN-en

A Széchenyi István Egyetem továbbra is részt vesz az Országos Felsőoktatási Véradóversenyben, ahol már évek óta eredményesen szerepel Véradóinknak köszönhetően. Ennek keretében a 2014/2015-ös tanévben harmadik alkalommal Véradást tartunk Egyetemünkön a SZEN keretében a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, az Egyetemi Hallgatói Rendezvényszervező Iroda és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat közös szervezésében.


Tovább olvasom

Kulturális események

Hangverseny Sári József tiszteletére

Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga) 2015. április 16., csütörtök ön 18.00 órától hangverseny lesz a 80 éves Sári József tiszteletére. A hangverseny előtt, 16.30-kor beszélgetés az idén 80 éves Kossuth-díjas zeneszerzővel. A műveket a győri Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete és a Bartók Béla Zeneiskola növendékei adják elő.


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Győri hallgató kapott Vásáry Tamás Ösztöndíjat

A 2013-ban, Vásáry Tamás 80. születésnapja alkalmából megalapított, először tavaly kiosztott ösztöndíjat zenei és önkéntes kategóriákban ítélik oda évente egy-egy, legfeljebb 25 éves fiatalnak. Az ösztöndíj összege havi nettó 100 ezer forint egy éven át. Zenei kategóriában Beeri Barnabás, a Zeneakadémia klasszikus zongora szakos hallgatója, önkéntes kategóriában pedig Horváth Glória, a győri Széchenyi István Egyetem közösségi és civil tanulmányok szakának hallgatója vehette át csütörtökön az idei Vásáry Tamás Ösztöndíjat Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Vásáry Tamás zongoraművésztől, karmestertől, a díj névadójától Budapesten.


Tovább olvasom

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
MÉK Parasztolimpia 2018. szeptember 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.