SZE hírek 2014/9. hét

A tartalomból...
  • Ünnepi Szenátusi Ülés (Rendezvények)
  • Dr. Rechnitzer János Győr Díszpolgára, Váray László Zoltán Pro Urbe-díjas lett (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Könyvbemutató - Kutatónők az ismeretlen vonzásában (Kulturális események)
  • Déri György és Alszászy Gábor kamaraestje (Kulturális események)
  • Kamarazenei hangverseny (Kulturális események)
  • Győr az Utazás Kiállításon (Városi hírek)
  • Győr legjobb sportolói (Városi hírek)
  • Kompakt élsportoló – Az Audi Genfben mutatja be új TT modelljét (Audi hírek)
  • Győri kismonográfiák a szakmának és az érdeklődő olvasóknak (Tudományos hírek)
  • Selejtezés 2014 tavasz (GMF hírek)

Rendezvények

Ünnepi Szenátusi Ülés

Tisztelt Vendégünk!

Nagy tisztelettel meghívom Önt a Széchenyi István Egyetemen megrendezésre kerülő Ünnepi Szenátusi Ülésre, mely egyben megemlékezés az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharcra.

A rendezvény időpontja 2014. március 13., csütörtök 10:00 óra, helyszíne a Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (Zsinagóga - 9025 Győr, Kossuth L. u. 5.).


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Dr. Rechnitzer János Győr Díszpolgára, Váray László Zoltán Pro Urbe-díjas lett

Csay Renáta többszörös világbajnok kajakozó és dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem professzora kapja idén a „Győr Díszpolgára" címet a március 15-i ünnepi közgyűlésen.

A Pro Urbe-díjakat Czapáry Endre, a Révai Gimnázium nyugalmazott tanár, Tőke Péter Miklós író és Váray László Zoltán zenetanár, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének ütőhangszeres tanszakának egykori vezetője vehetik majd át a Richter teremben.


Tovább olvasom

Kulturális események

Könyvbemutató - Kutatónők az ismeretlen vonzásában

A Nemzetközi Nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Ebből az alkalomból 2014. március 7-én, pénteken 11 órakor a Széchenyi István Egyetem Rektora és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. „Kutatónők az ismeretlen vonzásában” című könyv bemutatásával köszönti a hölgyeket. A helyszín az Egyetem Új Tudástér épületének 114-es terme.

A könyvbemutatón a résztvevők találkozhatnak a könyv interjúalanyaival és beszélgetőtársukkal, Gégény Istvánnal, a könyv írójával. Az esemény moderátora Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója.


Tovább olvasom

Déri György és Alszászy Gábor kamaraestje

2014. március 3-án, hétfőn 18 órakor Déri György (gordonka) és Alszászy Gábor (zongora) kamaraestje az Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga, Kossuth u. 5)

Műsor:
Beethoven: g-moll szonáta Op.5.No.2.
Debussy: Szonáta
---
Sosztakovics: Szonáta

A belépés díjtalan!


Tovább olvasom

Kamarazenei hangverseny

Az Országos Debreceni Dohnányi Ernő Kamarazenei Fesztiválra készülő hallgatóink főpróba-hangversenyt adnak március 4-én, kedden 19.30-kor a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet emeleti Nagytermében (Kossuth u.5).

A műsor:
1. Haydn: G-dúr divertimento Hob. IV.7.  (Réman Zsófia – fuvola, Halmai Bianka – hegedű,  Epres Bernadett – gordonka)
2. Beethoven: F-dúr (Tavaszi) szonáta I. tétel      (Soós Orsolya – hegedű,  Koszorús Imola Dalma – zongora)
3. Ravel: a-moll trió I.tétel  (Ilosfay Csenge – hegedű, Zanathy-Pintér Márk – gordonka,Siska Ádám – zongora)
4. Weiner: fisz – moll szonáta III. tétel  (Ilosfay Csenge – hegedű, Sotkó Eszter – zongora)
5. Dohnányi: a-moll vonósnégyes II-III. tétel  (Soós Orsolya – hegedű, Ilosfay Csenge – hegedű, G.Horváth Barnabás – mélyhegedű, Szabó Eszter – gordonka)

A BELÉPÉS DÍJTALAN!


Tovább olvasom

Városi hírek

Győr az Utazás Kiállításon

A Budapesti Utazás Kiállítást február 27. – március 2. között rendezik a Hungexpo területén…

Városunk a nemzetközi idegenforgalmi seregszemlén önálló, hatvan négyzetméteres standdal képviselteti magát. Az idei év kiemelt témája győri szempontból a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) népszerűsítése, hiszen az önkormányzat célja, hogy ne csak a város, de az egész ország magáénak érezze az első hazai rendezésű olimpiai eseményt.


Tovább olvasom

Győr legjobb sportolói

A Sportcsillagok Gáláján a legjobb győri női és férfi sportolót, csapatot és edzőt díjazták. Az életműdíjas és az év felfedezettje mellett a város különdíjasát is köszöntötték…

A győri önkormányzat az idei évben is az ETO Park Hotel báltermében rendezte a gálát, amelyen Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, a 2013-as esztendő kiemelkedő győri sportsikereket hozott, s a csapatsportok mellett sok örömteli egyéni eredmény is született. Hozzátette, versenyzőink igazi példaképek, akik révén számos fiatal dönthet a sportolás mellett. Mindennek különös jelentősége van akkor, amikor a város készül a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére.


Tovább olvasom

Audi hírek

Kompakt élsportoló – Az Audi Genfben mutatja be új TT modelljét

Ingolstadt, 2014. február 20. – Feszes, izmos, atletikus és ugrásra kész: 11 nap múlva tartja világpremierjét az új Audi TT a Genfi Autószalonon. A kompakt sportautó harmadik generációján a formatervezők az 1998-as első TT-nemzedék számos formai ötletét is újrafogalmazták, mégpedig kimondottan dinamikus és részletgazdag stílusban.


Tovább olvasom

Tudományos hírek

Győri kismonográfiák a szakmának és az érdeklődő olvasóknak

A győri Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolája kismonográfia könyvsorozatot indít. A sorozat könyvei a Doktori Iskola egykori hallgatóinak, doktoranduszainak tudományos disszertációját, az eredményes védés dolgozatát tartalmazzák, s teszik a szakma és az érdeklődő olvasók számára szélesebb körben hozzáférhetővé.

A napokban megjelenő első hat kötetet 2014. március 4-én, kedden 10 órakor dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, a Doktori Iskola alapítója, vezetője és Somlyódiné dr. Pfeil Edit egyetemi docens, a sorozat szerkesztője a szerzők jelenlétében mutatja be. A helyszín a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar III. emeleti tanácsterme (igazgatási épület).


Tovább olvasom

GMF hírek

Selejtezés 2014 tavasz

Tisztelt Munkatársaink!

A Selejtezési szabályzatnak megfelelően 2014 márciusában sor kerül az ez évi első selejtezésre.
A selejtezési javaslatok leadásának határideje: 2014. március 6.

A nyomtatvány innen letölthető:
http://gmfi.sze.hu/hu_HU/downloadmanager/details/id/565/m/1689

A javaslatokat kérjük Farkas Beatrix nevére, az eszköznyilvántartó csoporthoz postázni.


Tovább olvasom

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00