SZE hírek 2014/50. hét

A tartalomból...
  • Ünnepi Nyitvatartás (RH közleményei)
  • Járműipari gyártási folyamatok modellezése és optimalizálása-Perger József PhD védése és vitája (Rendezvények)
  • „A jogtudomány sajátossága”-Doktorandusz konferencia (Rendezvények)
  • Kisalföldi Presztízs Díj a SZEnergy csapatot működtető egyesületnek (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Győri trombitás siker a IV. Varasdy Frigyes országos versenyen (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Lenkovics Barnabás az AB következő elnöke (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • MTA Állam- és Jogtudományi Bizottság vezetőségében Dr. Lévayné Dr. Fazekas Judit (Díjak/Elismerések/Kinevezések)

RH közleményei

Ünnepi Nyitvatartás

Ünnepi Nyitvatartás

A Központi Tanulmányi épület, az Igazgatási épület, F és G termek épülete, az Egyetemi Könyvtár valamint a Laborépületek 2014. december 24. és 2014. január 4. között zárva tartanak. Ezen időszakban a megjelölt épületekben nem lesz portaszolgálat.Tovább olvasom

Rendezvények

Járműipari gyártási folyamatok modellezése és optimalizálása-Perger József PhD védése és vitája

A Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Perger József okleveles gépészmérnök közgazdász szakmérnök Járműipari gyártási folyamatok modellezése és optimalizálása című PhD értekezésének védésére és nyilvános vitájára.
A védés és nyilvános vita időpontja és helyszíne: 2014. december 15. hétfő, 14.00 óra, Széchenyi István Egyetem Konferencia terem (9026 Győr, Egyetem tér 1. Új Tudástér ÚT 114.)


Tovább olvasom

„A jogtudomány sajátossága”-Doktorandusz konferencia

Az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola 2014. december 12-én idén is tudományos konferenciát szervez PhD-hallgatók számára „A jogtudomány sajátossága” címmel. A konferencia „plenáris” blokkjában (9:45-12.00) vezető professzorok tartanak nagyobb ívű, valamennyi doktorandusz érdeklődésére számot tartó előadásokat; míg ebédet követően a doktoranduszok szekciói 13.30 és 17.00 között zajlanak, jogági bontás szerint (kivéve az angol nyelvű szekciót). Az ebéd 12.00 órától 13.00-ig tart, amelyre minden előadót szeretettel várunk. A konferencia programja itt olvasható.


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Kisalföldi Presztízs Díj a SZEnergy csapatot működtető egyesületnek

Az „innovatív megoldásokért" járó díjat a SZEnergy csapatot működtető győri Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesületnek ítélték oda. Pup Dániel alelnök, csapatvezető az öröm pillanataiban úgy fogalmazott: „Nehéz, munkás éven vagyunk túl. Nemrégiben versenyeztünk Spanyolországban, és sok fejlesztéssel készülünk a jövő évre." A SZEnergy Team 2006-ban alakult. A Széchenyi István Egyetem hallgatóiból és oktatóikból álló lelkes csapat alternatív hajtású járművek kutatásával, fejlesztésével, megépítésével és versenyeztetésével foglalkozik.


Tovább olvasom

Győri trombitás siker a IV. Varasdy Frigyes országos versenyen

A IV. Varasdy Frigyes Országos Egyetemi - főiskolai Trombitaversenyen a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet másodéves MA szakos hallgatója, Tóth Anita 3. díjat, és a legjobb szabadon választott produkcióért (Tomasi - Trombitaverseny) különdíjat kapott.


Tovább olvasom

Lenkovics Barnabás az AB következő elnöke

Az Országgyűlés 2015. február 25-ei hatállyal az Alkotmánybíróság következő elnökévé választotta Lenkovics Barnabás alkotmánybírót, a Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszékének vezetőjét


Tovább olvasom

MTA Állam- és Jogtudományi Bizottság vezetőségében Dr. Lévayné Dr. Fazekas Judit

A Magyar Tudományos Akadémia IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának Állam- és Jogtudományi Bizottsága nemrégiben megújította vezetőségét és egyben tagságát is. A szavazás eredményeképpen Dr. Lévayné Dr. Fazekas Judit  dékánasszony elnökhelyettesként tagja a bizottság vezetőségének, valamint a tagság munkáját színesíti oktatóink közül Kukorelli István, az MTA doktora; Lamm Vanda, az MTA rendes tagja; Sulyok Gábor, PhD; Takács Péter, az állam- és jogtudomány kandidátusa.


Tovább olvasom

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00