SZE hírek 2014/46. hét

A tartalomból...
  • Thomas Sigi előadása: Szervezeti tőke (Rendezvények)
  • Előadói estek 2014 november 19. (Rendezvények)
  • The territorial dimension of the knowledge economy in Europe (Rendezvények)
  • Év Kutatónője Díj 2014 (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Innovációs díj 2014 (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Az Egyetemi Zenekar évzáró koncertje (Kulturális események)
  • Győr Symphonic Band évzáró koncertje (Kulturális események)
  • Ajtókat nyitó kulcsszó: cserediák (Rólunk írták)

Rendezvények

Thomas Sigi előadása: Szervezeti tőke

Az őszi félévben Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja ismét a találkozások városába látogat.  Várunk Téged is november 18-án 13 órától a győri Széchenyi István Egyetemen!


Tovább olvasom

Előadói estek 2014 november 19.

Tisztelettel meghívjuk a győri egyetemi oktatókat, munkatársakat, doktoranduszokat és hallgatókat a Széchenyi István Egyetemen megrendezésre kerülő következő előadói estre.
Az előadás helyszíne: Széchenyi István Egyetem, E épület, VIP terem
Időpont: 2014. november 19.
Előadó: Kaiser János – üzleti coach, személyi edző
Címe: Milyen folyamatokat katalizálhatunk az egyetemen coachokkal?


Tovább olvasom

The territorial dimension of the knowledge economy in Europe

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar és a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola rendezésében minden érdeklődőt szeretettel várunk, Roberta Capello professzor asszony előadására, melynek címe: The territorial dimension of the knowledge economy in Europe.
Előadás időpontja: 2014. November 26, szerda, 16:00
Előadás helyszíne: ÚT 114-es terem


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Év Kutatónője Díj 2014

Az „Év kutatónője' díj második alkalommal került meghirdetésre az idei évben, ami egyetemünk olyan aktív és eredményes hölgy oktatóinak és kutatóinak a fokozott erkölcsi elismerését célozza, akik kiemelkedő és mások számára is példamutató tudományos eredményeket értek el és növelték az egyetemünk presztízsét mind hazai, mind nemzetközi szinten. A felterjesztési felhívásra 3 pályázat érkezett be a megadott határidőig. Az egyetem rektorának, Földesi Péter professzornak és az Egyetemi Doktori Tanács elnökének, Kóczy T. László professzornak a javaslatára 2014 évben „Az Év Kutatónője Díjat" Dr. Nárai Márta kapja.


Tovább olvasom

Innovációs díj 2014

Három évvel ezelőtt, a Magyar Tudomány Ünnepén adtuk át első ízben az egyetemi oktatóink, innovátoraink erkölcsi megbecsülését elismerni hivatott Innovációs Díjat. Első díjazottként Dr. Tóth-Nagy Csaba, a Belsőégésű Motorok Tanszék docense, majd 2012-ben Molnárka Győző, a Mechatronika és Gépszerkezettan Tanszék professzora, tavaly pedig Dr. Varga Zoltán a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék egyetemi docense kapta az elismerést kimagasló feltalálói és hallgatói innovációt támogató tevékenységéért. A felterjesztési felhívásra idén 2 pályázat érkezett be a megadott határidőig. Az egyetem rektorának, Földesi Péter professzornak és az Egyetemi Doktori Tanács elnökének, Kóczy T. László professzornak a javaslatára 2014 évben két innovációs díj kerül átadásra: Pólik Zoltán és Dr. Wersényi György részére.


Tovább olvasom

Kulturális események

Az Egyetemi Zenekar évzáró koncertje

Az Egyetemi Hangverenyteremben (Kossuth u.5. volt győri zsinagóga) 2014. december 7-én, vasárnap 16 órakor az Egyetemi Zenekar évadzáró koncertje lesz a Magyar Kórusok Országos Szervezete és az Egyetem közös rendezésében az idén évfordulós C.Ph.E.Bach és az operaszerző Willibald Gluck műveiből. Közreműködik a győri Liszt Ferenc Kórus. A műsoron J.S.Bach legtehetségesebb fiának, C.Ph.Bach-nak egyik csembalóversenye (szólista: Kemenes András, a Zeneakadémia professzora) és Gluck "Orheus" c. operájának keresztmetszete lesz a Liszt Ferenc Kórus és énekes szólisták közreműködésével.
A belépés díjtalan!


Tovább olvasom

Győr Symphonic Band évzáró koncertje

Az ország egyik legjobb felsőoktatási fúvós zenekarának tartott Győr Symphonic Band évzáró koncertje lesz 2014. december 11-én, csütörtökön 19 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga, Kossuth. u. 5).
A belépés díjtalan!


Tovább olvasom

Rólunk írták

Ajtókat nyitó kulcsszó: cserediák

Állásesély – „Rugalmasságot tanulunk, az életrajzban jól mutat a külföldi tapasztalat."Diplomás pályakezdőként azoknak igazán jók a munkanélküliség elkerülésére az esélyeik a felmérések szerint, akik külföldön is jártak egyetemre, legalább egy ideig cserediákként. S az is számít, ha hazájukban tanultak külföldiekkel együtt. Régiónk egyetemeinek tapasztalatait kérdeztük erről.


Tovább olvasom

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
MÉK Parasztolimpia 2018. szeptember 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.