SZE hírek 2014/25. hét

A tartalomból...
  • Meghívó - A jövő mobilitása előadássorozat következő előadására (Rendezvények)
  • JKK Akadémia - Járművek közötti kommunikációs alkalmazások fejlesztése (Rendezvények)
  • Kautzos hallgató sikere a Külügyminisztériumban (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Audi Hungaria:160 új szakmunkástanuló (Audi hírek)
  • Megjelent: Válogatás a modern magyar honvéd-katonai büntető joghistória forrásaiból (1867-1945) (Egyéb)
  • Erasmus: Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatóknak, oktatóknak (Egyéb)

Rendezvények

Meghívó - A jövő mobilitása előadássorozat következő előadására

Ezúton szeretettel meghívjuk Önt a győri Széchenyi István Egyetem Belső Égésű Motorok Tanszékének (MT) a tizenkettedik A jövő mobilitása előadássorozatra, amely az Audi Akademie Hungaria és az Audi Hungaria Motor Kft. műszaki osztályának az együttműködésével csütörtökönként, 17.00 órától kerül megrendezésre. A soron következő előadás 2014.06.19 -én az Audi Akademie Hungaria - Projekt- és Oktatóközpontban (PTC) (H-9027 Győr, Ipari Park, Berkenyefa sor 2.), 17.00 órától kerül megrendezésre.


Tovább olvasom

JKK Akadémia - Járművek közötti kommunikációs alkalmazások fejlesztése

Meghívó a JKK Akadémia előadására, melynek címe: Járművek közötti kommunikációs alkalmazások fejlesztése.
Előadó: Edelmayer András (MTA SZTAKI, az MTA doktora, tudományos tanácsadó
Időpont: 2014. június 23., hétfő, 10:00
Helyszín: Széchenyi István Egyetem (SZE), Járműipari Kutató Központ (JKK) 9026 Győr, Egyetem tér 1. Inno-Share ép. II. emelet, IS 208 workshop terem.


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Kautzos hallgató sikere a Külügyminisztériumban

Magyarország Európai Uniós tagságának tízéves évfordulója alkalmából a Külügyminisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete egy hallgatói esszépályázatot hirdetett meg az ország egyetemi és főiskolás hallgatói között, melyen A „büszke hölgy” tükre - Európáról európai szemmel (Milyen Európához csatlakoztunk, milyen ma az Unió és milyen Európát szeretnék a jövőben?) esszével második helyezést ért el Gömböcz Dóra  a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója – konzulense Dr. Lukács Eszter egyetemi adjunktus. Hallgatónk a díjjal együtt a Külügyminisztériumban gyakornoki lehetőséget is nyert.


Tovább olvasom

Audi hírek

Audi Hungaria:160 új szakmunkástanuló

Az Audi Hungaria Motor Kft. ebben az évben is folytatja a szakmukásképzést. Összesen 160 szakmunkástanuló kezdi meg szakképzését 11 szakmában, mint például: autógyártó, autószerelő, járműfényező vagy szerszámkészítő. Június 16-án 130 tanuló kezdte meg gyakorlatát az Audi győri telephelyén, június 30-ig további 30 érettségizett fiatal csatlakozik hozzájuk. Az Audi Hungaria Magyarországon elsőként, már 2001-ben bevezette a duális szakképzés rendszerét. Azóta a szakmunkástanulók a szakiskolákban szerzett elméleti ismereteket a prémiumgyártónál ültetik át a gyakorlatba.


Tovább olvasom

Egyéb

Megjelent: Válogatás a modern magyar honvéd-katonai büntető joghistória forrásaiból (1867-1945)

„Igen tiszteletre méltó, több éves munka nagyon hasznos eredményeként vehetjük most kézbe a Farkas Ádám által szerkesztett Válogatást… írja ajánlásában Dr. Kovács Tamás nyugállományú altábornagy, nyugalmazott legfőbb ügyész arról a kötetről, amely a Batthyány Lajos Szakkollégium támogatásával - a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társasággal közös kiadásban - nyomtatásban is elérhetővé vált.  Farkas Ádám Egyetemünk Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának PhD hallgatója, egyetemi tanársegéd.


Tovább olvasom

Erasmus: Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatóknak, oktatóknak

A 2014/15 tanévben  Erasmus pályázattal külföldre utazó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatóknak és oktatóknak kiegészítő pénzügyi támogatást nyújt az Európai Unió. A támogatás célja: Egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus programban való részvételre. Kik pályázhatnak: Látássérült, mozgássérült, hallássérült, cukorbeteg, tej- vagy lisztérzékeny, illetve egyéb fogyatékossággal élő vagy a betegség miatt folyamatos orvosi felügyeletreszoruló személyek,ha a betegségük jelentős többletköltséget okoz a külföldi tartozkodás során.


Tovább olvasom

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.