SZE hírek 2014/22. hét

A tartalomból...
  • A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – A felsőoktatás kihívásai a XXI. században (Rendezvények)
  • Győr városvezetése elismeri az alternatív járműfejlesztők munkáját (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Május 29-én csütörtökön 19 órakor Gospel kórus koncertje (Kulturális események)
  • Modern tekepálya Győrben (Városi hírek)
  • Vezető pozícióban érkezik a budapesti DTM futamra az Audi (Audi hírek)
  • Bravó SZEnergy! (Rólunk írták)
  • Exkluzív gyárlátogatás a SZE oktatói számára (Egyéb)

Rendezvények

A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – A felsőoktatás kihívásai a XXI. században

Helyszín: Széchenyi István Egyetem, 9026, Győr, Egyetem tér 1.
Időpont: 2014. május 29-30.
A konferencia a Munkaerő-piaci igényeken alapuló szaknyelvi képzés, és a Széchenyi István Egyetem idegen nyelvi oktatásának komplex fejlesztése című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0007 azonosítójú projekt keretében kerül megrendezésre. 


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Győr városvezetése elismeri az alternatív járműfejlesztők munkáját

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület szervezésében, munkájának irányításában végzett értékes tevékenységük, a Shell Eco-marathon Europe üzemanyag takarékossági versenyein elért kiemelkedő eredmények elismeréseként, a járműipari szakmai közélet eseményeinek színesítéséért, Magyarország, Győr és az Egyetem hírnevének gyarapításáért Borkai Zsolt polgármester Győr Megyei Jogú Város Ezüst Emlékérmét adományozta Pup Dánielnek és Szauter Ferencnek, a csapat alapító vezetőinek. Az elismerést az Egyetemen tartott ünnepi eseményen adta át Borkai Zsolt polgármester.


Tovább olvasom

Kulturális események

Május 29-én csütörtökön 19 órakor Gospel kórus koncertje

A Győri LIONS Klubok szeretettel meghívják Önt, Családját, Barátait a Győri Egyetem hangversenytermébe (volt Zsinagóga) 2014. május 29-én csütörtökön 19,00 órakor kezdődő jótékonysági hangversenyre.Vendégelőadóink a Heilige Familie Gospelchor, Innsbruck. A koncert bevétele a Lionok szemszűrő programját támogatja.
Támogatói jegyár: 2000 Ft
Jegyek a helyszínen vásárolhatók. 


Tovább olvasom

Városi hírek

Modern tekepálya Győrben

A tekesport új bázisa készült el a Győr-Szol Zrt. beruházásaként a társaság Orgona utcai telephelyének területén.A jelenlegi legmodernebb technológiával készült létesítményt 2014. május 27-én, kedden adták át a sportolóknak. Az avatóünnepségen Borkai Zsolt polgármester elmondta, olyan pálya épült, amely nemcsak az élsportolóknak szolgálhat méltó otthonául, hanem a tömegsportnak is fontos helyszíne lehet. Emellett kifejezte reményét, hogy a jelenlegi négy pálya a jövőben további néggyel bővülhet.


Tovább olvasom

Audi hírek

Vezető pozícióban érkezik a budapesti DTM futamra az Audi

Most hétvégén (május 30. és június 1. között) a DTM 26 év után tér vissza Budapestre. A címvédő bajnok, Mike Rockenfeller a pontverseny első helyezettjeként érkezik a szezon harmadik futamára a Hungaroringre, ahol már mindhárom gyártó pilótái találkozhattak a szezon előtti teszten.


Tovább olvasom

Rólunk írták

Bravó SZEnergy!

Győr polgármestere, az egyetem rektora és a járműipari kutatóközpont elnöke is személyesen gratulált az európai üzemanyag takarékossági versenyen igen előkelő, negyedik helyen végzett SZEnergy Csapatnak. Borkai Zsolt, dr. Földesi Péter és dr. Bokor József kedden kora délután őszinte elismerésüket fejezték ki a csapattagoknak, a szakmai támogatást adó oktatóknak, laboratóriumi munkatársaknak, valamint a szponzoroknak. A Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata évek óta állandó résztvevője a Shell Eco – marathon Europe – nak, a legutóbbi rotterdami futamon pedig a negyedik helyen végeztek a győriek.


Tovább olvasom

Egyéb

Exkluzív gyárlátogatás a SZE oktatói számára

Az Audi Hungaria tisztelettel meghívja a Széchenyi István Egyetem oktatóit egy gyárlátogatással egybekötött szakmai napra, mely 2014. június 11-én (szerdán) kerül megrendezésre az Audi Hungariánál, Győrben. A rendezvény által szeretnénk az Egyetem és a vállalat kapcsolatát közvetlenebbé tenni. Az Audi Hungaria a látogatáshoz külön buszt biztosít.


Tovább olvasom

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00