SZE hírek 2014/20. hét

A tartalomból...
  • Workshop on Design, Simulation, Optimization and Control of Green Vehicles and Transportation (Rendezvények)
  • Öt Templom Fesztivál nyitóhangversenye (Kulturális események)
  • Akadémiai Díj a Járműipari Kutatóközpont kutatóprofesszorának (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Dunai Regatta 2014 - címvédő a Széchenyi István Egyetem csapata (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • A győri egyetem professzora a Magyar Tudományos Akadémia vezetésében (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • 5/2014. sz. gazdasági vezetői körlevél (GMF hírek)
  • 6/2014 sz. gazdasági vezetői körlevél (GMF hírek)
  • Tovább épül a Tibormajori út (Városi hírek)
  • Korszerűsítések a Magyar Vilmos Uszodában (Városi hírek)

Rendezvények

Workshop on Design, Simulation, Optimization and Control of Green Vehicles and Transportation

2014. május 21-23. között rendezi meg a Járműipari Kutatóközpont (JKK) a"Workshop on Design, Simulation, Optimization and Control of Green Vehicles and Transportation" (DSOC) rendezvényt. A workshopon a szervezet által vezetett két kutatási projekt (TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0012 és TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0012) témái kerülnek bemutatásra és megvitatásra. A rendezvényen számos nemzetközi és hazai kutató mutatja be eredményeit.


Tovább olvasom

Kulturális események

Öt Templom Fesztivál nyitóhangversenye

Május 15-én, csütörtökön 18 órakor lesz az Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga, Kossuth u.5) az Öt Templom Fesztivál nyitóhangversenye az Egyetemi Zenekar közreműködésével, két hallgatónk szólójával.
A műsoron W.A.Mozart két versenyműve szerepel:
d-moll zongoraverseny, a szólista: Jáger Zsanett
A-dúr klarinétverseny, a szólista: Hegedűs Petra
A belépés díjtalan!


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Akadémiai Díj a Járműipari Kutatóközpont kutatóprofesszorának

Gáspár Péternek, az MTA doktorának, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet tudományos tanácsadójának, csoportvezetőjének a járműdinamika és irányítás területén, különösen az integrált járműirányításban elért elméleti és módszertani eredményeiért, valamint az oszlopban haladó járművek irányítására kidolgozott megoldásáért ítélte oda az MTA Elnöksége az Akadémiai Díjat


Tovább olvasom

Dunai Regatta 2014 - címvédő a Széchenyi István Egyetem csapata

A Dunai Regatta Budapesten rendezett evezős nyolcas versenyszámában a győri Széchenyi István Egyetem csapata megvédte bajnoki címét, így ismét ők vihették haza a vándorkupát. Papp Oszkár, a széchenyis csapat vezetője – aki a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub igazgatója – jó és sikeres erőprónának nevezte a Dunai Regattát. Bízik abban, hogy az Evezős Egyetemi Európa Bajnokság rotterdami regatta versenyén is jól szerepelnek a győri egyetemisták.


Tovább olvasom

A győri egyetem professzora a Magyar Tudományos Akadémia vezetésében

Dr. Bokor József akadémikust, a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszorát, az intézmény Járműipari Kutatóközpontjának igazgatóját a Magyar Tudományos Akadémia legutóbbi közgyűlésén természettudományi elnökségi taggá választották. A Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésének további kinevezéseiről ide kattintva tájékozódhat.  


Tovább olvasom

GMF hírek

5/2014. sz. gazdasági vezetői körlevél

Átláthatósági nyilatkozat az Egyetem szerződéses partnerei részéről
Tájékoztatom az Egyetem munkatársait, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 41.§ (6) bekezdése értelmében 2014. január 1-jétől központi költségvetési kiadási előirányzatok terhére olyan jogi személlyel, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettel nem köthető érvényesen visszterhes szerződés, illetve létrejött ilyen szerződés alapján nem teljesíthető kifizetés, amely szervezet nem minősül átlátható szervezetnek. Az átlátható szervezet kritériumait a Nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdés 1. pontjában részletezi.


Tovább olvasom

6/2014 sz. gazdasági vezetői körlevél

Tájékoztató a személyi juttatások számfejtési rendjéről
Az államháztartási új számviteli rendszer bevezetésével kapcsolatban a Magyar Államkincstár KIR számfejtési rendszerében jelentős változtatásokat kell végrehajtani. Ez a fejlesztés, és a törzsállományok kialakítása folyamatban van. Az átállás érdekében a program használatát jelentős mértékben korlátozta a Magyar Államkincstár. 


Tovább olvasom

Városi hírek

Tovább épül a Tibormajori út

Az Ipari Park infrastruktúrájának tovább bővítése az idén is folytatódik, a napokban megkezdődött a Tibormajori út újabb szakaszának kiépítése...


Tovább olvasom

Korszerűsítések a Magyar Vilmos Uszodában

A látogatók kényelmét, a körülmények színvonalának emelését szolgáló beruházásokat, karbantartási munkákat végzett el az elmúlt hónapokban a győri Magyar Vilmos Uszodában az üzemeltető Győr-Szol Zrt.


Tovább olvasom

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00