SZE hírek 2014/18. hét

A tartalomból...
 • HVCA Roadshow - Győr (Kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségek) (Rendezvények)
 • Országos Perbeszédverseny – Az élen a munkajogi jogesetek megoldásában (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • Május 7-én, szerdán 19.30-kor dr. Choi Insu zongorakoncertje (Kulturális események)
 • Május 8-án 18 órakor Yukiko Tanaka (Japán) zongora hangversenye (Kulturális események)
 • Szép környezet - Jó közérzet 2014 (Városi hírek)
 • Tudás és sport (Városi hírek)
 • Megye Gazdaságáért Díj az Audi Hungariának (Audi hírek)
 • Az Audi Hungaria tovább folytatja partneri együttműködését a Győri ETO FC-vel (Audi hírek)
 • „Lányok Napja“: az Audi Hungaria a műszaki területeket népszerűsíti (Audi hírek)
 • Tiszteletbeli szülésznővé avatták a főorvost (Rólunk írták)
 • Eredményesen kampányolt a Széchenyi (Rólunk írták)
 • Mestermunkának választották a győri egyetem két, hat milliárd forintos ékkövét (Rólunk írták)

Rendezvények

HVCA Roadshow - Győr (Kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségek)

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) rendezvényének célja, hogy a vállalkozók közvetlen közelről ismerhessék meg a kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségeket, illetve a kockázati tőkebefektetők céljait és várakozásait. A vállalkozóknak lehetőségük lesz a rendezvényen a befektetőkkel személyesen is találkozni, konzultálni.
Időpont: 2014. Május 22. 10:00-14:00
Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei, Kereskedelmi és Iparkamara,Győr, Szent István út 10/A.  


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Országos Perbeszédverseny – Az élen a munkajogi jogesetek megoldásában

Hét hazai egyetem jogi karának hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a XI. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen, amelynek a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem adott helyt. A karokat háromfős csapatok képviselték. A győri egyetem jogász-jelöltje, Nyerges Éva az egyik egyéni első helyezést, a legjobb alperesnek járó díjat kapta.


Tovább olvasom

Kulturális események

Május 7-én, szerdán 19.30-kor dr. Choi Insu zongorakoncertje

Az Egyetemi Hangversenyteremben kerül megrendezésre dr. Choi Insu zongorakoncertje május 7-én, szerdán 19.30-kor.
A műsor: J.S. Bach - Das Wohltemperierte Klavier 1. kötet (1722, 24 prelúdium és fúga minden hangnemben) avagy ahogy Bach írta az előszóban: „Das Wohl temperierte Clavier oder Praeludia, und Fugen durch alle Tone und Semitonia …" (A jól hangolt zongora, avagy prelúdium és fúgák minden hangról és félhangról).
A belépés díjtalan!Tovább olvasom

Május 8-án 18 órakor Yukiko Tanaka (Japán) zongora hangversenye

Yukiko Tanaka (japán) zongora hangversenye május 8-án, csütörtökön 18 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben (volt győri zsinagóga, Kossuth u. 5).
Műsor:
W. A. Mozart: 12 variáció az „ah, vous dirais-je, maman” című gyermekdalra (k. 265)
M. Ravel: Jeux d’eau
P. Vladigerov: Ratchenitza
X. Montsalvatge:   Sonatine pour Yvette
                   i.    Vivo e spiritoso
                   ii.   Moderato molto
                   iii.  Allegretto 
M. De Falla: Fantasia baetica
G. Gershwin: Kék rapszódia
A belépés díjtalan!


Tovább olvasom

Városi hírek

Szép környezet - Jó közérzet 2014

A győri önkormányzat ismét, immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Szép környezet – Jó közérzet helyi környezetszépítő versenyt. Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta, a verseny célja továbbra is, hogy városunk polgárai is kivegyék részüket környezetük ápolásából, szebbé tételéből.

 


Tovább olvasom

Tudás és sport

A győri Széchenyi István Egyetem a szakmai tudás megszerzése mellett kiemelten fontosnak tartja a hallgatók egészségét is, melyet a sportolással lehet leginkább megőrizni. Az intézmény pályázat útján közel 35 millió forintot nyert a szabadidősport fejlesztésére, melyet az Európai Unió és a magyar állam finanszíroz.


Tovább olvasom

Audi hírek

Megye Gazdaságáért Díj az Audi Hungariának

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara a mai napon a Megye Gazdaságáért Díjjal tüntette ki az Audi Hungariát, elismerve ezzel hozzájárulását a régió gazdaságához.


Tovább olvasom

Az Audi Hungaria tovább folytatja partneri együttműködését a Győri ETO FC-vel

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. továbbra is elkötelezett támogatója a Győri ETO FC-nek. Axel Schifferer, a vállalat pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója és Tarsoly Csaba, a futballklub elnöke, a mai napon írták alá a szerződéshosszabbítást Győrben. A 2011 óta tartó sikeres együttműködést az elkövetkező három évben is folytatják. A partneri kapcsolat előterében az utánpótlás támogatása áll.


Tovább olvasom

„Lányok Napja“: az Audi Hungaria a műszaki területeket népszerűsíti

Autószerelő vagy gépészmérnök: álomszakma lányoknak? Természetesen! A Lányok Napja rendezvénnyel az Audi Hungaria fiatal lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki szakmák és az innovatív technológiák iránt: ötven 16 és 18 év közötti középiskolás lány kapott tájékoztatást az autóipar elérhető karrierlehetőségeiről, és nyert bepillantást a vállalat mindennapjaiba. A rendezvény nagy mértékben hozzájárul a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez a műszaki területek iránt. Az Audi Hungaria második alkalommal vett részt az országos akcióban, amelyet a Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezett.


Tovább olvasom

Rólunk írták

Tiszteletbeli szülésznővé avatták a főorvost

A hétvégén tartott XXII. országos szülésznő-konferencián „tiszteletbeli szülésznővé" avatták a győri Petz-kórház szülé­szetének osztályvezető főorvosát, dr. Nagy Sándort. Nyártól nagy változás lép (elvben) életbe: a szülésznők végezhetik a terhesgondozást is. A szülésznők évente mindössze két orvost díjaznak - azokat, akik szerintük a legtöbbet tették a szülésznőképzésért, illetve a szakmájuk elismeréséért. Neves professzorok szerepelnek a listán, köztük a közelmúltban elhunyt Gardó Sándor professzor is. Most még egy győri név került fel: idén az egyik kitüntetett dr. Nagy Sándor, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa lett. Mint mondta, számára azért fontos ez a díj, mert olyanoktól kapta, akiknek a véleményére hallgat és ad is.


Tovább olvasom

Eredményesen kampányolt a Széchenyi

Az átgondolt jó felvételi kampánynak és a folyamatos fejlődésnek köszönhető, hogy a győri Széchenyi István Egyetem a 2014-es felvételi jelentkezések során tovább erősítette pozícióit. A továbbtanulást választók - több mint 106 ezer jelentkező - 6,4 százaléka a Széchenyit jelölte meg választott egyetemnek. A 2014-es általános felvételi eljárásban a jelentkezőket nézve a 13. helyen van az intézmény, míg a vidéki felsőoktatási intézmények között a negyedik.


Tovább olvasom

Mestermunkának választották a győri egyetem két, hat milliárd forintos ékkövét

Építőipari Nívódíjjal tüntették ki a Széchenyi-egyetem épületegyüttesének két legfiatalabb tagját, az Új Tudásteret és az Inno-Share-t. Ezzel három másik magyar egyetem elől "orrozta" el az építész szakmai kitüntető díját a győri campus.


Tovább olvasom

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.