SZE hírek 2014/12. hét

A tartalomból...
  • A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája - A felsőoktatás kihívásai a XXI. században (Rendezvények)
  • A köz elismerési a győri egyetem atyjának (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Kitüntetések 2014. március 15-én, Győr Megyei Jogú Város kitüntetései (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Párhuzamos világ - Alexay Zoltán és Vajda Noémi kiállítása (Kulturális események)
  • Teljesen megújulhat a múzeum épülete (Városi hírek)
  • MOBILIS pályázat eredményhirdetés (Egyéb)
  • 9. Széchenyi Duó pályázat eredményhirdetés (Egyéb)
  • Ünnepelt a szenátus (Rólunk írták)

Rendezvények

A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája - A felsőoktatás kihívásai a XXI. században

A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája - A felsőoktatás kihívásai a XXI. században címmel a Széchenyi István Egyetem, a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola,  a Magyar Tudományos Akadémia VEAB Szociológiai Munkabizottsága, a Kodolányi János Főiskola, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara (Komárom, Szlovákia), az Újvidéki Egyetem Szabadkai Közgazdasági Kara (Szerbia), valamint a Nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem 2014. május 29-30-án nemzetközi tudományos konferenciát szervez.


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

A köz elismerési a győri egyetem atyjának

Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje elismerést, a magyar állam által adományozható egyik legmagasabb kitüntetést adományozta dr. Szekeres Tamásnak, a Széchenyi István Egyetem volt rektorának, az Universitas-Győr Alapítvány kuratóriumi elnökének.


Tovább olvasom

Kitüntetések 2014. március 15-én, Győr Megyei Jogú Város kitüntetései

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Dr. Szekeres Tamás egyetemi tanárnak, a Széchenyi István Egyetem volt rektorának. Érdemes Művész díjat kapott Németh Judit, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas operaénekese, a Széchenyi István Egyetem művésztanára. Liszt Ferenc-díjat kapott Kalló Zsolt, hegedűművész, művészeti vezető, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense. Prof. Dr. Rechnitzer János tanszékvezető egyetemi tanár „Győr Díszpolgára” címet vehetett át. Váray László Zoltán zenetanár, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézett ny. oktatója Pro Urbe Győr elismerést vehetett át.


Tovább olvasom

Kulturális események

Párhuzamos világ - Alexay Zoltán és Vajda Noémi kiállítása

Győr kulturális életének gazdagságát, sokszínűségét jelzi, hogy a Széchenyi István Egyetemen 2014. március 20-án, csütörtökön két művészeti kiállítás nyílik.


Tovább olvasom

Városi hírek

Teljesen megújulhat a múzeum épülete

A Széchenyi téri múzeumépület teljes rekonstrukciója után új, interaktív helytörténeti tárlat is nyílik, a belső udvar lefedésével pedig bővülhetnek a múzeumi funkciók is…


Tovább olvasom

Egyéb

MOBILIS pályázat eredményhirdetés

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja és MOBILIS Interaktív Kiállítási Központ által kiírt MOBILIS demonstrációs ezközpályázatra összesen hét pályamunka érkezett a 2014. február 21-i határidőre. A beadott pályázatok mind megfeleltek a kiírásban szereplő elvárásoknak. 


Tovább olvasom

9. Széchenyi Duó pályázat eredményhirdetés

A 2014. február 3-án meghirdetett Széchenyi Duó alkotói pályázat kilencedik fordulójára összesen 10 pályamű érkezett be a 2014. február 21-i határidőig. A beadott pályázatok megfeleltek a kiírásban szereplő elvárásnak, vagyis mindegyik pályamű oktatók és hallgatók együttműködésére alapozva új szellemi alkotások, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozását célozza.


Tovább olvasom

Rólunk írták

Ünnepelt a szenátus

Nyilvános ünnepi ülését tartotta csütörtökön a Széchenyi István Egyetem szenátusa, az egyetem hangversenytermében. Az intézmény vezetősége megidézte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc szellemiségét, ezzel is irányt mutatva a hallgatóknak, akik a jövőt építik. Az ünnepi eseményen doktorokat avattak, címzetes egyetemi oktatói címeket és elismerő okleveleket adtak át ismert és elismert szaktekintélyeknek. Az ünnepi ülésen részt vett Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is, aki az egyéni teljesítményeken túl, a győri egyetem teljesítményét is kiemelte.


Tovább olvasom

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00