SZE hírek 2013/42. hét

A tartalomból...
 • Interneten rendelt áruk kiszállításának jogi és logisztikai kérdései (Rendezvények)
 • Közlekedéstudományi Hallgatói és PhD Konferencia (Rendezvények)
 • Konferencia a Duna menti ipari városok fejlődési irányairól (Rendezvények)
 • Információk az egyetemi beruházásról 5/2013. (Beruházások)
 • Gárdonyira emlékeztek (Városi hírek)
 • A jelen tehetsége a jövő példaképe (Városi hírek)
 • Sajtóközlemény (Audi hírek)
 • Felterjesztési felhívás Az Év Kutatónője Díjra (Egyéb)
 • Felterjesztési felhívás SZE-Győr Innovációs Díjra (Egyéb)
 • 8. Széchenyi-Duó pályázat eredményhirdetés (Egyéb)

Rendezvények

Interneten rendelt áruk kiszállításának jogi és logisztikai kérdései

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a „TudásSZEtt - Tudomány- és tudásdisszeminációs tevékenységek a Széchenyi István Egyetemen” elnevezésű és TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 azonosító számú projekt keretében megvalósuló Interdiszciplináris Előadássorozat harmadik rendezvényre.


Tovább olvasom

Közlekedéstudományi Hallgatói és PhD Konferencia

Idén a Közlekedésépítési Tanszék szervezi a  Közlekedéstudományi Hallgatói és PhD Konferenciát. A rendezvényen főleg PhD hallgatók tartanak előadásokat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszékéről valamint az Út és Vasútépítési Tanszékéről, továbbá a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának Infrastruktúramérnöki Szakcsoportjából, ezenkívül egyetemünk Közlekedési Tanszékéről és Közlekedésépítési Tanszékéről.


Tovább olvasom

Konferencia a Duna menti ipari városok fejlődési irányairól

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Széchenyi István Egyetemmel együttműködve konferenciát szervez a Duna menti nagyvárosok fejlődéséről, azok fejlesztési irányairól. Ez a téma egybecseng a Dunamenti Tartományok Munkaközössége célkitűzéseivel, ezért a Munkaközösség tagjainak aktív részvételére is feltétlenül számítunk. E nemzetközi szervezetnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alapító tagja.

A konferencia időpontja: 2013. október 16-17.


Tovább olvasom

Beruházások

Információk az egyetemi beruházásról 5/2013.

A Környezet, Energia Operatív Program keretében Európai uniós és Magyar Állam támogatása mellett megvalósuló projekt két programot foglal magába: az „A-B” tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0090) és a „C-D” tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0091) energetikai korszerűsítése (továbbiakban KEOP projekt) programok építési feladatai, munkálatai tovább folytatódtak.


Tovább olvasom

Városi hírek

Gárdonyira emlékeztek

A Gárdonyi Géza Általános Iskola főbejáratánál avatták fel azt a csempeképet, amely a Győrben is élt írót örökíti meg. Születésének 150-ik évfordulójára megújult a Gárdonyi-szobor is…


Tovább olvasom

A jelen tehetsége a jövő példaképe

A győri úszósport központjának számító Móra Ferenc Általános és Középiskolában pódiumbeszélgetést tartottak csütörtökön, melyen részt vettek az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) érmes úszói, Matyasovszky Dalma, Szilvási Gréta és Sztankovics Dóra, valamint az iskolában tanuló Varga Dominik. A sportolókat az intzémény példaképként szeretné azok a fiatalok elé állítani, akik a 2017-es győri rendezésű EYOF-on vehetnek majd részt. Mellettük köszöntötték az intézményben tanuló kajak-kenusokat és edzőiket is, akik kiemelkedően szerepeltek a versenyszezonban.


Tovább olvasom

Audi hírek

Sajtóközlemény

 • Az ETO FC – FC Bayern München futballgála bevételéből szociális projekteket támogat a vállalat
 • Az Audi Hungaria 17 millió forintot adományoz
 • Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató: "Mi az Audinál felelősséget vállalunk a társadalomért."

Tovább olvasom

Egyéb

Felterjesztési felhívás Az Év Kutatónője Díjra

Hagyományteremtő módon, első alkalommal 2013-ban kerül átadására a „Az Év Kutatónője, 2013” díj, ami az egyetemünk kutatási tevékenységében kiemelkedően aktív és eredményes hölgy oktatóink és kutatóink fokozott erkölcsi elismerését célozza.


Tovább olvasom

Felterjesztési felhívás SZE-Győr Innovációs Díjra

Hagyományteremtő módon, első alkalommal 2011-ben került átadására a SZE-Győr Innovációs Díj, ami az egyetemi innovációs folyamatokban résztvevő munkatársaink, oktatóink és kutatóink fokozott erkölcsi elismerését célozza.


Tovább olvasom

8. Széchenyi-Duó pályázat eredményhirdetés

A 2013. szeptember 2-án meghirdetett Széchenyi Duó alkotói pályázat nyolcadik fordulójára összesen 19 pályamű érkezett be a 2013. szeptember 30-i határidőig. A beadott pályázatok megfeleltek a kiírásban szereplő elvárásnak, vagyis mindegyik pályamű oktatók és hallgatók együttműködésére alapozva új szellemi alkotások, innovatív termékek és szolgáltatások létrehozását célozza.


Tovább olvasom

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00