SZE hírek 2013/38. hét

A tartalomból...
  • Első éves hallgatóink beilleszkedése (Rendezvények)
  • Tanévnyitó Ünnepély (Rendezvények)
  • XX. Akadémiai Nap (Rendezvények)
  • Kitüntetéseket vehettek át a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutató Központ kutatóprofesszorai (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
  • Információk az egyetemi beruházásról 4/2013.sz. hírlevél (Beruházások)
  • Fakultatív nyelvtanfolyamok (Képzések)
  • Európai mobilitási hét és autómentes nap szeptember 16-22. között (Városi hírek)
  • Örök Egyetemi Színházbérlet (Kulturális események)
  • Változás a biztonságszervezési feladatok ellátásában (Személyi változások)
  • Audi Hungaria: új, járműfejlesztési tanszéket alapítottak (Szervezeti változások)

Rendezvények

Első éves hallgatóink beilleszkedése

Megkezdődött a 2013/14-es őszi szemeszter a győri Széchenyi István Egyetemen. A Hallgatói Önkormányzat ismét segítette az első éves hallgatók beilleszkedését azzal, hogy megrendezte a Gólyatáborokat, melyek egy időpontban (2013.08.26-29.) Zánkán kerültek lebonyolításra.

Tovább olvasom

 

Tanévnyitó Ünnepély

A 2013/2014-es tanév Tanévnyitó Ünnepélyére 2013. szeptember 2-án került sor az Egyetemi Csarnokban. Dr. Földesi Péter, egyetemünk rektora és Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere ünnepi beszédükben köszöntötték az első éves hallgatókat és a díjazottakat. Az elő évesek eskütétele után átadásra kerültek a „Jó tanuló- jó sportoló” elismerések, a Köztársasági Ösztöndíjak és a Horváth Ede Emlékdíjak.

Tovább olvasom

 

XX. Akadémiai Nap

A korábbi évekhez hasonlóan Egyetemünkön idén is megrendezésre kerül az Akadémiai Nap, az Egyetem Szenátusának ünnepi ülése. A rendezvény gyökerei egészen 1994-ig nyúlnak vissza, amikor az akkor még Széchenyi István Főiskola és az Universitas-Győr Alapítvány, Széchenyi István születésének évfordulóján akadémiai napot szervezett. A kerek évfordulót (XX.) ünneplő esemény az Egyetem Új-Tudástér Aulájában kap helyet, 2013. szeptember 25-én, szerdán.

Tovább olvasom

 

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Kitüntetéseket vehettek át a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutató Központ kutatóprofesszorai

Bokor József, akadémikus, egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszora, a Járműipari Kutató Központ igazgatója a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült a rendszer- és irányításelmélet területén végzett, nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatási eredményei, valamint oktató- és tudományszervező tevékenységéért. A díjat a felterjesztő Pálinkás József, az MTA elnöke adta át.

Tovább olvasom

 

Beruházások

Információk az egyetemi beruházásról 4/2013.sz. hírlevél

A Környezet, Energia Operatív Program keretében Európai uniós és Magyar Állam támogatása mellett megvalósuló projekt két programot foglal magába: az „A-B” tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0090) és a „C-D” tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0091) energetikai korszerűsítése (továbbiakban KEOP projekt) programok építési feladatai, munkálatai tovább folytatódtak.

Tovább olvasom

 

Képzések

Fakultatív nyelvtanfolyamok

Az előző évek gyakorlatának megfelelően az INOK fakultatív nyelvtanfolyamokat szervez a hallgatóság, valamint az oktató kollégák és az adminisztratív feladatokat ellátó kollégák nyelvtudásának karbantartására és fejlesztésére.

Tovább olvasom

 

Városi hírek

Európai mobilitási hét és autómentes nap szeptember 16-22. között

A biciklizés sokak szerint nem csak A-ból B-be jutást jelent, sokkal inkább életérzés, nem utolsó sorban pedig környezetünk megóvása érdekében is sokat tehetünk, ha nyeregbe pattanunk.

2013-ban már tizenkettedik alkalommal rendezik meg Európa-szerte az Európai Mobilitási Hetet és Autómentes Napot, a fenntartható és környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő programsorozatot. Az Európai Unió által meghirdetett Levegő Évével összhangban megvalósuló rendezvény idei jelmondata: „Tiszta levegő – Mozdulj érte!”

Tovább olvasom

 

Kulturális események

Örök Egyetemi Színházbérlet

"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében..."
/William Shakespeare, Ahogy tetszik/

A Győri Nemzeti Színház 2013/2014-es évadára már vásárolható egyetemi bérlet "Örök Egyetemi Bérlet" néven.

Tovább olvasom

 

Személyi változások

Változás a biztonságszervezési feladatok ellátásában

 

2013. Szeptember 2-ától az Egyetem biztonságszervezési feladatait Bittera Gábor látja el. Irodája a K3/FSZ Műszaki Ellátási és Fejlesztési Igazgatóságon található.

Tovább olvasom

 

Szervezeti változások

Audi Hungaria: új, járműfejlesztési tanszéket alapítottak

Győr, 2013. szeptember 2. – Az Audi Hungaria még szorosabbra fűzi a győri Széchenyi István Egyetemmel folytatott együttműködését. A felsőoktatási intézmény és a vállalat kooperációjában az év nyarán hozták létre a járműfejlesztési tanszéket. Szeptember elsejei hatállyal Dr. Jakubík Tamást, az Audi Hungaria termodinamikai és energiamenedzsment szakértőjét nevezték ki tanszékvezetővé. Az Audi szakértőivel szoros együttműködésben összeállított egyetemi előadások sora 2014 elején veszi kezdetét.

Tovább olvasom

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.