Számítógépes kabinetek használatának változása

Tisztelt Kollégák!

2016. október 1-től az EIK kezelésében lévő központi számítógépes kabinetek használata megváltozik. Az egyetemi kártyák egyre szélesebb körben történő használata, valamint az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a korábban kialakított rend megváltoztatásra kerül, hogy rugalmasabbá tegyük a jogosultságok kezelését.

A számítógépes termeket továbbra is csak az után lehet használni, ha az EIK-val un. kabinet használati megállapodást kötnek. A változás egyik könnyítő eleme, hogy a jogosultság visszavonásig lesz érvényes, nem kell azt minden félévben újra intézni. A másik változás, hogy az érintett összes terembe be lehet jutni ez alapján. A kulcsok felvételéhez szükséges azonosításra az egyetemi kártya szolgál, a beléptető rendszerrel felszerelt termekhez nem kell kulcsot felvenni, hanem az egyetemi kártya használható belépésre. Az új rendszerben csak azok számára készül papír alapú "helyettesítő karton", akik nem rendelkeznek egyetemi kártyával, közalkalmazottak az egyetemi kártyájukat kell hogy használják. Ha nem rendelkeznek egyetemi kártyával, a kartya.sze.hu oldalon leírtak szerint szíveskedjenek kártyát igényelni.

A rendszer használatába bevont tantermek: B6, C100, D101, D102, D104, D105, ÚT-215, ÚT-220, ÚT-222. A félév során várható, hogy a B6 és a C-D épületekben lévő számítógépes termekben is telepítésre kerül az egyetemi kártyás beléptető rendszer.

A szabályozás részletes leírása, a kabinet használati megállapodás az EIK honlapján a Letöltések menüpontban vagy IDE kattintva érhető el.

Kérjük, hogy október 1-től, ha a fenti számítógépes termekhez igényelnek bejutást, akkor az új nyomtatványt szíveskedjenek kitölteni és aláírás után az EIK részére megküldeni belső postán (Inno-Share épület IS 015 iroda). Akik már rendelkeznek jogosultsággal erre a félévre vonatkozóan, azok a termeket változatlanul tudják használni a félév végéig, de célszerű, hogy a következő félév előtti rohamot megelőzve már most kitöltsék az új típusú megállapodást.

Csábi Béla
Egyetemi Informatikai Központ, Központvezető

Események

Winter Seminar 2021 2021. február 24. 09:00 - 2021. február 26. 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. február 26. - 2021. február 27.
Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.